Mezgec zmagal v Celju in oblekel zeleno majico


 • Mezgec zmagal v Celju in oblekel zeleno majico

  Mezgec zmagal v Celju in oblekel zeleno majico

  Celje, 20. junija – Luka Mezgec je v Celju po več kot dveh letih znova dobil etapo kolesarske dirke po Sloveniji. Prvo je vknjižil v dežju v Ljubljani, danes v vročini v Celju. S tem je oblekel zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku ter rdečo za najboljšega po točkah. Prvo bo bržčas predal že v petek, drugo bo skušal pripeljati do nedelje in Novega mesta.

  “Ko dirkam v slovenskih krajih, sem dodatno motiviran in grem preko sebe,” je slovenskim medijem v knežjem mestu razlagal Mezgec.

  Njegov uspeh je dopolnil Grega Bole, ki si je v Celju prisprintal drugo mesto. Oba sta na zadnjem klancu dneva na Svetino zaostala in ga premagovala v svojem ritmu, na spustu in ravnini po Celju pa sta ujela priključek.

  Lastnik zelene in rdeče majice je po obveznostih na zmagovalnem odru povedal, da Boleta do zadnjega kilometra sploh ni videl. “Ne vem, kje nas je ujel. Na koncu spusta ga nisem videl. Vedel sem, da moram narediti dober sprint, saj vem, da je zelo hiter,” je dejal 30-letnik.

  Jutri bo pomočnik Chavesa

  Odkrito je odgovoril, da zelene majice v petkovi zahtevni etapi s ciljem v Idriji skoraj zagotovo ne bo branil. Čez 24 ur bo prvi mož Mitchelton-Scotta Kolumbijec Esteban Chaves, ki je danes dobro dirkal na vzponu, na koncu pa prišel v cilj v skupini zmagovalca.

  “Realno je ne bom branil. Niti poizkusil ne bom. Pomočnik bom. Chaves bo jutri paradni konj. Danes je imel nekaj smole,” je dejal Mezgec, ki je s smolo imel v mislih dva padca na spustu s Celjske koče.

  Gorenjec je v Celju vpisal 17. profesionalno zmago, tretjo na slovenskih tleh. Poleg dveh etapnih na dirki po Sloveniji ima še tisto z državnega prvenstva leta 2017.

  “Vsaka zmaga je ‘fletna’, posebej domače so nekaj posebnega,” je razlagal Mezgec in nadaljeval: “Dve leti nisem dvignil rok v znak zmagoslavja. Več ali manj sem bil v vlogi pomočnika, priložnosti, ki sem jih imel, so bili čisti sprinti, kjer sem bil bolj ali manj sam. Težko se je postaviti. V zadnjih zaključkih sem čutil dobre noge in da samozavest raste.”

  (Vir: STA, foto: Sportida)

  Comments are closed.