Bilten svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu


 • Bilten svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu

  Slovensko reprezentanco v gorskem kolesarstvu od petka do nedelje čaka svetovno prvenstvo, ki ga gosti Andora. Selektor Robert Pintarič je po zadnji dirki svetovnega pokala v sezoni v Val di Soleju določil končni seznam tekmovalcev, ki bodo v Vallnordu nosili slovenski dres. Med 4. in 6. septembrom bodo v Andori tekmovali Blaža Klemenčič, Tanja Žakelj, Gregor Krajnc, Zarja Černilogar, Monika Hrastnik, Jure Žabjek, Žiga Pandur, Miran Vauh in Luka Berginc.

  V olimpijskem krosu bodo nastopili Blaža Klemenčič, Tanja Žakelj in Gregor Krajnc, preostali v spustu. Zarja Černilogar in Monika Hrastnik bosta tekmovali v ženski elite kategoriji, Jure Žabjek, Žiga Pandur in Miran Vauh v moški elite kategoriji, Luka Berginc pa v mladinski kategoriji.

  Mlajše člane v olimpijskem krosu dirka čaka v petek, 4. septembra, ob 15. uri, v soboto ob 12. uri bo vrhunec z žensko dirko v krosu, za njimi bodo startali še najboljši moški. Še pred dirkama se bodo za finale spusta pomerili moški in ženske elite, mladince pa kvalifikacije čakajo že v petek. Nedelja je nato rezervirana za finale spusta. Ob 10.30 začnejo mladinci, ob 12.30 ženske in ob 14.00 moški.
  Kolesarski park La Massana v Vallnordu je do zdaj organiziral tri svetovne pokale (2008, 2009 in 2013). Na vseh je bilo ogromno ljubiteljev gorskega kolesarstva, predvsem leta 2013 so v Andori zrušili vse rekorde – svetovni pokal si je v živo ogledalo več kot 35.000 ljudi. To si želijo organizatorji s svetovnim prvenstvom, ki bo tudi zadnji pravi preizkus pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru 2016, po zadnjih informacijah pa pričakujejo okrog 900 tekmovalcev iz 55 držav v vseh disciplinah.

   

  S klikom na povezavo si lahko ogledate bilten svetovnega prvenstva

  Comments are closed.