Bole in Tratnik v deseterici v Frankfurtu


 • Bole in Tratnik v deseterici v Frankfurtu

  Bole in Tratnik v deseterici v Frankfurtu

  Frankfurt, 1. maja – Enodnevna klasika svetovne serije Eschborn-Frankfurt se je končala z dvema slovenskima uvrstitvama v deseterico, dolgo pa je kazalo še veliko bolje. Simon Špilak in Grega Bole sta bila v zadnji četrtini dirke del ubežne skupine, ki jo je glavnina ujela le tri kilometre pred ciljem, v tehnično zahtevnem šprintu pa je Bole zmogel še dovolj moči za šesto mesto.

  Letošnja trasa v Frankfurtu je bila nekoliko drugačna kot minula let, več je bilo vzponov, zaključni del kroga pa je bil zelo tehnično zahteven, zato pravih možnosti za šprinterske vlake ni bilo. V zadnji četrtini dirke sta bila del zelo močne ubežne skupine tudi Simon Špilak in Grega Bole, predvsem Špilak je porabil ogromno moči pri narekovanju tempa na čelu ubežnikov, a je bil njegov trud na koncu zaman. Sodelovanja in moči je bilo med ubežniki premalo, zato jih je tri kilometre pred ciljem ujela glavnina.

  Imel je dovolj moči za zmago

  Začel se je boj za položaje pred šprintom, kjer je poizkusil v igri za zmago ostati tudi Grega Bole. »Osredotočen sem bil na zmago, verjel sem, da mi danes lahko uspe. Imel sem zelo dobre noge, tudi ko so nas zasledovalci ujeli, sem verjel, da mi še lahko uspe, ker mi je ostalo še dovolj moči. Po tako naporni dirki in delu v ubežni skupini je bilo težko, mislim pa, da sem oddirkal dobro dirko in izvlekel soliden rezultat, za kar se moram zahvaliti tudi pomoči ekipnih kolegov,« je bil po šestem mestu delno zadovoljen Bole.

  Ubežni skupini se je vmes poizkušal priključiti tudi Jan Tratnik, a je bil v samostojnem lovu nekoliko prekratek, zato je zadnjih nekaj nabojev prihranil za šprint. Začel ga je preveč v ozadju za prvo peterico, a je na koncu vseeno izvlekel deveto mesto in s tem novo deseterico na dirkah svetovne serije. Zmagal je evropski prvak Alexander Kristoff, ki je v šprintu ugnal Michaela Matthewsa.

  Comments are closed.