Božič z izvrstno predstavo do bele majice


 • Božič z izvrstno predstavo do bele majice

  S prvo etapo se je začela kolesarska dirka po Hrvaški. Slovenskim kolesarjem je na 227 kilometrih med Osijekom in Koprivnico dobro kazalo, a je glavnina Jona Božiča (Adria Mobil) ujela slabih osem kilometrov pred ciljem. V pričakovanem ciljnem sprintu je zmagal Italijan Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida).

  Kolesarjem je na današnji prvi etapi nagajal dež, v zadnjih kilometrih je bilo tudi nekaj nasprotnega vetra, kar ni šlo na roko ubežnikom. Med temi sta od Slovencev najdlje zdržala Matic Grošelj (Ljubljana Gusto Xaurum) in Božič, slednji je dobil vse tri vmesne sprinte in bežal najdlje.

  Kolesarji so tako zadnjih sedem kilometrov vozili skupaj, v ospredju je ritem narekoval poljski CCC Sprandi Polkowice z Janom Tratnikom in Markom Kumpom, največ moči pa je v zadnjih metrih na spolzki cesti pokazal Bonifazio, ki mu je do zaključnega sprinta pomagal tudi ekipni sotekmovalec Matej Mohorič.

  Drugo mesto je osvojil Italijan Andrea Guardini (Bardani), tretji pa je bil Romun Eduard Michael Grosu (Nippo – Vini Fantini). Najboljši Slovenec je bil Kump na šestem mestu, Žiga Jerman (Ljubljana Gusto Xaurum) je bil osmi.

  V sredo sledi najdaljša etapa od Karlovca do Zadra, dolga 234,5 kilometra, v soboto pa je na sporedu še kraljevska preizkušnja s ciljem na Učki. Zmago brani Bahrain-Merida, lani je zmagal Italijan Vincenzo Nibali, na dirki, ki se bo končala v nedeljo, pa med drugimi nastopajo tri ekipe svetovne serije (Bahrain-Merida, Trek Segafredo, Astana) ter slovenski Adria Mobil in Ljubljana Gusto Xaurum.

  (vir: STA)

  Comments are closed.