Dirkaška BMX sezona štarta v Ljubljani

Dirkaška BMX sezona štarta v Ljubljani

Prvi in drugi avgust sta v sezoni 2020 rezervirana za zdaj že tradicionalno BMX dirko BMX Race Ljubljana. Znova si obetamo mednarodno udeležbo, spletni prenos v živo ter bogat nagradni sklad, za dodatno popestritev dogajanja pa bomo priča tudi šovu na skokih.

29. julij

Začetek sezone se je tudi za tekmovalce v disciplini BMX Race zamaknil globoko v poletje, prav Ljubljani pa je tako pripadla čast prve dirke v sezoni v širši regiji. Zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa so odpovedali celo vrsto tekmovanj na vseh nivojih in posledično letos tudi ne bo regijskega pokala Alpe Adria BMX. Dirka BMX Race Ljubljana bo imela kljub temu mednaroden značaj, saj so tekmovalci željni dirkanja tudi v sosednjih državah, štela pa bo tudi za slovenski pokal.

Dvodnevno tekmovanje bo potekalo po znanem konceptu – s sobotno popoldansko dirko in nedeljsko dopoldansko dirko. Dogajanje bomo začinili s sobotnim tekmovanjem v skokih (dirt jump), gledalci pa bodo dogajanje zaužili preko poročil in nedeljskega prenosa v živo (na spletni strani www.bmxraceljubljana.si).

Svoj prihod so napovedali tekmovalci iz sosednjih držav, ki v svojih državah prav tako še niso imeli dirk, najbolj številčne pa bodo seveda domače ekipe, v prvi vrsti BSX Racing Team iz Maribora, KK Črn Trn iz Ajdovščine in Rajd iz Ljubljane.

Spored tekmovanja:

sobota, 1. avgust