Dolenjska puščica najhitrejša v Novem mestu


 • Dolenjska puščica najhitrejša v Novem mestu

  Dolenjska puščica najhitrejša v Novem mestu

  Novo mesto, 8. aprila – Kolesar Adrie Mobila Marko Kump je še enkrat več dokazal, da je specialist za sprinte na Glavni trg v Novem mestu, kjer se tradicionalno konča VN Adrie Mobila in tudi dirke po Sloveniji. Letos je na peti izvedbi VN Adrie Mobila po letu 2015 zmagal drugič, v sprintu je prehitel Čeha Františka Sisra in Avstrijca Daniela Aerja.

  Za Kumpa je bila to 34. zmaga v karieri in po zmagi februarja v Izoli druga letos. Z drugo zmago na domači dirki, ki je bila letos dolga dobrih 184 kilometrov, se je po številu zmag izenačil z doslej najuspešnejšim, Italijanom Filippom Fortinom.

  “Dirka je bila vse prej kot lahka, čeprav je bilo morda videti drugače. Vendar so fantje iz ekipe danes opravili izjemno delo in tako rekoč od starta do cilja kontrolirali potek dirke, sam zaključek pa izpeljali naravnost fenomenalno. Zahvala za zmago gre tako prav njim. Ker je to za nas domača dirka je uspeh na njen zares pomemben, prav tako pa je bil zaradi tega tudi večji pritisk. Še posebej, če te že od samega začetka postavijo v vlogo favorita in od tebe ne pričakujejo nič drugega kot zmago. Nekako sem skušal to postaviti v ozadje in se osredotočiti na samo dirko. Moram priznati, da sem si ob prečkanju ciljne črte kar oddahnil,” je po koncu povedal Kump.

  Uspeh domače ekipe sta s četrtim in petim mestom dopolnila David Per in Jaka Primožič, šesto mesto je zasedel Matic Grošelj, kolesar ljubljanske ekipe Gusto Santic.

  Naslednji slovenski kolesar zelo selektivne dirke, saj jo je končalo le 47 tekmovalcev, precej več jih je odstopilo, je bil Uroš Repše na 18. mestu.

  Comments are closed.