Za naslov državnega prvaka letos 21. junija

Za naslov državnega prvaka letos 21. junija

Kolesarska zveza Slovenije bo letos organizirala državno prvenstvo v cestni vožnji (Elite-m,ž, moški do 23 let in ženske do 23 let) v nedeljo 21. junija. Kolesarji se bodo za naslov državnega prvaka potegovali na cestah okoli Cerkelj na Gorenjskem in Komende.

5. junij

Čez dobrih 14 dni bo tako Slovenija med prvimi v Evropi organizirala državno prvenstvo v času po epidemiji virusa Covid-19. Udeležba bo vrhunska, saj bodo nastopili tudi poklicni kolesarji na čelu s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem, ki se doma pripravljajo na začetek sezone. Proga (moški Elite in U-23 bodo prevozili 146 km, ženske Elite in U-23 pa 68 km) bo zahtevna. Štart bo v Cerkljah na Gorenjskem, cilj pa na Ambrožu pod Krvavcem (1079 metrov nadmorske višine). Preden se bodo podali na zaključni vzpon, bodo moški prevozili sedem, dekleta pa tri kroge.

“Ker so vsi najboljši v tem času še doma, smo malce pohiteli z izvedbo državnega prvenstva. Seveda so imeli nekateri pomisleke glede forme, a v tem času se vsi pripravljajo na natrpano obdobje, ki sledi v kratkem z višinskimi pripravami in začetkom sezone v mesecu avgustu,” je povedal podpredsednik Kolesarske zveze Slovenije Martin Hvastija.

Tehnična navodila DP 2020 – KLIK

KZS