Evropsko prvenstvo avgusta v Plouayu


 • Evropsko prvenstvo avgusta v Plouayu

  Evropska kolesarska zveza (UEC) je sporočila, da bo evropsko prvenstvo potekalo letos avgusta v francoskem mestu Plouay. Tekmovanje bi po prvotnem načrtu moral septembra gostiti italijanski Trento, vendar so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na leto 2021. Zdaj je krovna zveza našla nadomestnega prireditelja za letošnje EP.

  7. julij

  Kot je sporočila zveza, bo EP v cestnem kolesarstvu potekalo med 24. in 28. avgustom v Plouayju. Do dogovora so pri UEC prišli po sodelovanju s francosko kolesarsko zvezo in lokalnimi oblastmi v tem kraju, ki je sicer močno povezan s kolesarstvom.

  UEC je že sporočila, da bodo predvidoma najprej na sporedu vožnje na čas, potem pa še cestne dirke, najmočnejša v moški konkurenci elite je predvidena za 26. avgust. S tem datumom so se prilagodili koledarjem večine evropskih zvez, ki bodo 23. avgusta izvedle državna prvenstva, obenem pa omogočili tekmovalcem, da po dirki odpotujejo na start dirke po Franciji.

  “Dogajanje je izjemno težko zaradi posledic covida-19. To, da bomo lahko izpeljali EP, je nedvomno izjemen dosežek, na katerega smo lahko ponosni. Nenehno smo si prizadevali, da bi rešili kar največ tekmovanj, po prestavitvi tekmovanja v Trentu pa smo storili vse, da ne bi izgubili tako velike tekme,” je ob novici o EP v Franciji dejal Rocco Cattaneo, predsednik UEC.

  Evropsko prvenstvo, Plouay, spored:
  ponedeljek, 24. avgust: vožnja na čas (mladinci/ke, U23-M,Ž, Elite – M,Ž)
  sreda, 26. avgust: cestna dirka U23-Ž, cestna dirka Elite-M
  četrtek, 27. avgust: cestna dirka U23-M, cestna dirka Elite-Ž
  petek, 28. avgust: cestna dirka mladinci, mladinke, mešana štafeta

  KZS/STA

  Comments are closed.