Izvrstni Pogačar s kronometrom kariere povišal prednost


 • Izvrstni Pogačar s kronometrom kariere povišal prednost

  Izvrstni Pogačar s kronometrom kariere povišal prednost

  Lagoa, 22. februarja – Tadej Pogačar na Portugalskem navdušuje iz dneva v dan, po zmagi v drugi etapi dirke po Algarveju je tudi v vožnji na čas navdušil in prednost v skupnem seštevku povišal na 31 sekund.

  Tadej Pogačar še včeraj ni bil povsem prepričan, kako se bo znašel v vožnji na čas: »Nisem pravi specialist za kronometer, zato ne vem, kaj lahko pričakujem, zagotovo pa bom dal vse od sebe.« Pogačar se je v rumeni majici na 20 kilometrov dolgo progo v Lagoi podal kot zadnji, že na vmesnih časih je bil hiter, v zaključku pa je še stopil na plin in končal na izvrstnem petem mestu.

  Za enim največjih specialistov v vožnji na čas Stefanom Kungom je zaostal le za 17 sekund, bil pa je pol minute hitrejši od glavnih konkurentov v skupnem seštevku. Pred drugouvrščenim Enricom Masom ima dve etapi pred koncem dirke po Algarvu že 31 sekund naskoka. Pogačar je z bržkone najboljšim kronometrom v karieri dokazal, da je že v prvi sezoni med profesionalci zrel za velike uspehe, že na svoji drugi etapni dirki v najboljši konkurenci je na odlični poti do zmage.

  Comments are closed.