Jure Žabjek in Monika Hrastnik najboljša na evropskem pokalu v Willingenu


 • Jure Žabjek in Monika Hrastnik najboljša na evropskem pokalu v Willingenu

  Willingen, 21. maja (STA) – Na drugi tekmi evropskega pokala v spustu z gorskimi kolesi v nemškem Willingenu sta zmagala Slovenca Jure Žabjek in Monika Hrastnik. Žabjek je bil prvi tudi na prvi dirki v Kranjski Gori, takrat je bila Hrastnikova druga.

  Žabjek, član Unior Tools Teama, je za 0,679 sekunde ugnal Novozelandca Matthewa Walkerja na drugem in za 1,4 sekund Čeha Stanislava Sehnala na tretjem mestu.

  “Že na vrhu sem imel dober občutek in superfinalna vožnja mi je zelo dobro uspela. Proga je kratka in težko je narediti razliko. Zgornji del s skoki in skalnatimi odseki mi je ustrezal, a tam sva bila z Walkerjem še zelo blizu skupaj, ločili sta naju le dve desetinki. Srednji del je zaprt, z zavoji po travi, tam mi ni šlo tako dobro, zaključek pa je na progi za štirikros, kjer mi je šlo spet dobro,” je povedal Žabjek, ki je bil najhitrejši tudi v kvalifikacijah ter finalnih vožnjah.

  Hrastnikova iz ajdovskega Črnega Trna je bila za 2,9 sekund boljša od Nemke Sare Bohm in za 5,1 sekunde od Portugalke Filipe Peres.

  Comments are closed.