Katrašnik najboljši še drugi dan zapored


 • Katrašnik najboljši še drugi dan zapored

  Katrašnik najboljši še drugi dan zapored

  Banjaluka, 29. aprila – Kolesar novomeške Adrie Gašper Katrašnik je na najboljši način končal dvodnevno dirko prve kategorije Beograd Banjaluka. Po zmagi v šprintu prve etape je oblekel tudi rumeno majico, ki jo je zadržal tudi v nedeljo. Zadržal pa jo je na najboljši možen način, slavil je tudi v šprintu v Banjaluki in bil tako nesporno prvo ime dirke.

  »Tudi danes je celotna ekipa opravila odlično delo. Spustili smo pobeg šestih kolesarjev, nato pa nadzorovali dirko. Ubežnike smo po načrtu ujeli na zaključnih krogih, tako da je v šprint prišla cela skupina. V šprintu sem imel nekaj sreče, da sem se 300 metrov pred ciljem zopet znašel na idealni poziciji. V sebi sem imel še dovolj moči za silovite zadnje metre in uspelo mi je dobiti šprint ter še drugo etapo na tej dirki. Občutek je super, zahvaljujem pa se tudi vsem sotekmovalcem in ekipi, opravili so izjemno delo,« je po enemu večjih uspehov v karieri povedal Katrašnik.

  Gorenjec je prevzel šprinterske naloge od poškodovanega Dušana Rajovića in poskrbel, da se Adria domov vrača zelo zadovoljna. Dober je bil tudi Rok Korošec, ki je prvo etapo končal na tretji stopnički, v drugi pa je bil peti. Katrašnik je za skupno zmago prejel tudi 120 točk za lestvico mednarodne kolesarske zveze UCI.

  Comments are closed.