Katrašnik slavil v zadnji etapi na Poljskem


 • Katrašnik slavil v zadnji etapi na Poljskem

  Katrašnik slavil v zadnji etapi na Poljskem

  Jawor, 14. maja – Poljska etapna dirka druge kategorije CCC Tour bi bila za slovenske kolesarje letos težko bolj uspešna. Blesteli so iz dneva v dan, najprej je Jan Tratnik dobil uvodni kronometer, nato je bil tik pod vrhom še Žiga Grošelj, zadnja etapa pa je po šprintu glavnine pripadla Gašperju Katrašniku.

  Na Poljsko je novomeška Adria Mobil odšla v lov za dobrimi etapnimi uvrstitvami, dobili pa so še več, kot so se lahko nadejali. Žiga Grošelj je bil drugi v tretji etapi dirki, ko je zaostal le za kasnejšim skupnim zmagovalcem Lukaszom Owsianom. To je bila tudi etapa, v kateri je Jan Tratnik prepustil rumeno majico vodilnega ekipnemu kolegu Owsianu, a vseeno zadržal odlično tretje mesto v skupnem seštevku.

  grošelj

  Žiga Grošelj v rdeči majici na Poljskem. Foto: Mario Stiehl/KK Adria Mobil

  Zadnji dan so priložnost še enkrat dobili šprinterji, zelo dobro formo v zadnjem obdobju je potrdil Gašper Katrašnik, ki je z dvignjenimi rokami prvi prečkal zadnjo ciljno črto CCC Toura. Adria Mobil je dobila etapno zmago, Grošelj je v skupnem seštevku končal na petem mestu in osvojil majico najboljšega na gorskih ciljih. Tratnik je dobil prvo etapo, skupno je bil tretji, vsi trije so osvojili tudi zajeten kupček UCI točk.

  Dolg šprint recept za uspeh

  »Današnja etapa je bila precej živčna, v prvi polovici dneva je tudi pihal bočni veter, tako da se je skupina tudi že razbila, a smo se polovili nazaj. V zaključku smo odpeljali dva kroga čez klanec, cilj pa je bil ravninski. Na zadnjem vzponu so napadli kolesarji ekipe Elkov in glavnino razredčili na vsega 30-40 kolesarjev. Dobro sem se počutil in vedel, da sem lahko v cilju najhitrejši. Per in Grošelj sta me v zadnji kilometer pripeljala povsem v ospredje, sprint sem začel prvi in prvo mesto zadržal vse do ciljne črte,« je bil z doseženim v zadnji etapi zelo zadovoljen Katrašnik.

  (Foto: Mario Stiehl/KK Adria Mobil)

  Comments are closed.