Kranjska Gora gosti uvodno dirko evropskega pokala v spustu


 • Kranjska Gora gosti uvodno dirko evropskega pokala v spustu

  Konec tedna bo Kranjska Gora drugo leto po vrsti gostila prvo dirko evropskega pokala z gorskimi kolesi. Na uvodni preizkušnji bo po podatkih prirediteljev več kot 400 tekmovalcev v vseh kategorijah iz 27 držav, na čelu z najboljšimi Slovenci.

  Na seznamu prijavljenih sta lanskoletna zmagovalca Kranjske Gore, Nemec Johannes Fischbach in Švicarka Carina Capellari. Najboljša slovenska ekipa v spustu Unior Tools Team bo računala na evropskega prvaka Jureta Žabjeka in Žigo Pandurja, lani tretjega in četrtega, ter sedemkratno zmagovalko tekem evropskega pokala Zarjo Černilogar, sicer tudi skupno zmagovalko pokala v letih 2013 in 2014. Manjkala ne bosta niti Miran Vauh in Monika Hrastnik iz Črnega Trna, ki sta vselej med najhitrejšimi Slovenci.

  Tekmovanje v Kranjski Gori se bo začelo danes s treningom, v soboto bodo kvalifikacije, v nedeljo pa finale z začetkom ob 12.30.

  Kranjska Gora je ena od šestih postojank letošnjega evropskega pokala. Sledijo še Willingen, Schladming, Špičak, Les 2 Alpes in Leogang.

  © STA 2016

  Comments are closed.