Kvasina dobil etapo na Poljskem


 • Kvasina dobil etapo na Poljskem

  Kvasina dobil etapo na Poljskem

  Stara Lubowna, 1. maja – Kolesarski klub Kranj se meri na etapni dirki druge kategorije za kolesarje do 23 let na Poljskem Carpathian Couriers Race. Kranjčani so vsako etapo imeli vsaj enega kolesarja med dvajseterico, a se jim je vidnejši rezultat izmuznil vse do četrte etape, ki jo je dobil Hrvat v dresu Kranja Filip Kvasina.

  Kolesarje so čakali trije 50 kilometrov dolgi krogi z dvema vzponoma na Toporecki Sedlo in Stranany, Kvasina pa je skupaj z Dawidom Migasom in Vladyslavom Shcherbanom pobegnil že v prvem. Trojica je na polovici dirke svojo prednost povečala že na sedem minut, a je v drugi polovici dirke razplet krojil veter in za zadnji krog so jim ostale le štiri minute.

  Na vrhu zadnjega vzpona 17 kilometrov pred ciljem je imela trojica še vedno dve minuti prednosti in jasno je postalo, da se bodo med seboj pomerili za zmago. V šprintu je bil Kvasina dovolj iznajdljiv, da je Kranjčanom priboril prvo zmago na dirki, v skupnem seštevku pa je na 17. mestu. Najboljši Slovenec je še vedno Jaka Primožič na 15. mestu, do konca dirke pa kolesarje čakata še dve etapi.

  Comments are closed.