Luka Mezgec na klasiki v Almerii na stopničkah


 • Luka Mezgec na klasiki v Almerii na stopničkah

  Luka Mezgec na klasiki v Almerii na stopničkah

  Roquetas de Mar, 18. februarja – Slovenski šprinter Luka Mezgec je na minulih dirkah že dokazal, da je v zelo dobri formi, zato je na enodnevni klasiki v Almerii, ki tradicionalno pripada šprinterjem, dobil kapetansko vlogo v ekipi Mitchelton Scott. Izkoristil jo je  s tretjim mestom.

  Najbolj zahteven del dirke je bil na sporedu na sredini, ko so si trije vzponi sledili eden za drugim. Tam je Mitchelton Scott v ospredju narekoval močan ritem in se poizkušal otresti klasičnih šprinterjev, da bi imel Mezgec več možnosti, a jim načrt ni popolnoma uspel. V ospredju sta ostala Pascal Ackermann in Marcel Kittel, oba Nemca sta bila na koncu hitrejša od Mezgeca.

  »Vse čestitke fantom za odlično vožnjo, v ospredju so skoraj 100 kilometrov sami narekovali močan tempo, čeprav nismo imeli pomoči drugih ekip. Vedeli smo, da bo težko, če bodo težji šprinterji z mano prišli v šprint, na koncu se nam Ackermanna in Kittla ni uspelo otresti. Škoda, bil je težek šprint,« je po dirki povedal Mezgec, za tretje mesto je dobil tudi 125 UCI točk.

  Comments are closed.