Mlajši člani na Pokljuki

Mlajši člani na Pokljuki

Kandidati za reprezentanco do 23 let v teh dneh nabirajo kilometre na Pokljuki in širši okolici. Selektor Martin Hvastija ima na pripravah 12 kolesarjev.

1. avgust

Mlajši člani so se na pripravah zbrali, da bi se čim bolje pripravili na zahtevno večetapno dirko Tour de l’Avenir, ki bi morala v Franciji potekati sredi avgusta. A v petek so organizatorji dirko odpovedali, tako da bo prvi cilj zdaj nastop na evropskem prvenstvu. To bo med 24. in 28. avgustom v Plouayju v Franciji.

Selektor Martin Hvastija je na Pokljuko povabil 13 kolesarjev. Na pripravah so Žiga Jerman (FDJ Continental), Martin Lavrič (Dimension Data for Qhubeka), Jaka Primožič (KK Kranj), Nik Čemažar (KK Kranj), Aleš Pirih (KK Kranj), Kristjan Hočevar (KK Adria Mobil), Boštjan Murn (KK Adria Mobil), Žiga Horvat (KK Adria Mobil), Aljaž Omrzel (KK Adria Mobil), Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic), Aljaž Prah (Ljubljana Gusto Santic) in Matevž Govekar (Meblojogi-Proconcrete). Zaradi poškodbe manjka Aljaž Jarc (KK Adria Mobil). Na začetku priprav so vsi kolesarji opravili tudi laboratorijske in terenske meritve, ki jih Kolesarska zveza Slovenije izvaja v sodelovanju s Fakulteto za šport.

Več fotografij si oglejte v galeriji.

KZS