Naslov državnega prvaka Domnu Novaku


 • Naslov državnega prvaka Domnu Novaku

  Naslov državnega prvaka Domnu Novaku

  Radovljica, 30. junija – Domen Novak je presenetljivi novi slovenski prvak v cestni vožnji. Na državnem prvenstvu v Radovljici je imel član Bahrain-Meride po 149,8 kilometra več moči od kolesarjev Adrie Mobila Gašperja Katrašnika in Marka Kumpa.

  Omenjeni trojici, ki je bežala vse od začetka dirke, so se ves čas skušali približati številni favorizirani kolesarji, med njimi Primož Roglič, lanski prvak Matej Mohorič, Tadej Pogačar in drugi. A so Novak, Katrašnik in Kump složno premagovali kilometre in dva kroga pred koncem je bilo jasno, da jim bo kdorkoli težko vzel zmago. Za njimi sta čez cilj prišla Roglič in Mohorič.

  Novak je napadel na zadnjem klancu dirke in prišel do cilja z lepo prednostjo. “Lani se mi je zmaga izmuznila, letos se je sreča obrnila v mojo stran,” so bile prve besede novega prvaka, ki je lani zmago prepustil moštvenemu kolegu Mohoriču in sam končal na drugem mestu.

  “Od starta se je naredil beg. Najprej nas je bilo v njem sedem, potem pa vsak kroga manj. Na koncu smo ostali trije, ves čas smo bili složni. Zadnji krog sem stisnil vse od sebe in se mi je izteklo. Na krogu smo videli, da sem najmočnejši. Katrašnik in Kump sta narekovala ritem, na zadnji klanec sem šel, kolikor je dalo,” je potek dirke opisal Dolenjec, ki je prikolesaril do prve poklicne zmage.

  DP je še enkrat potrdilo, da je gre za prav posebno dirko, to je priznal tudi sam Novak: “DP je posebna dirka, lahko prav vsak zmaga. Sezono sem začel slabo, imel sem padec. Tri mesece nisem dirkal. Dirka po Sloveniji je bila prva po poškodbi. Nisem si mislil, da sem trenutno tako dober.”

  Pogačar je na koncu osvojil majico slovenskega prvaka v konkurenci mlajših članov. Letos je bil že najboljši na DP v vožnji na čas, takrat je premagal vse v absolutni konkurenci.

  Med ženskami sta se za naslov pomerili klubski kolegici pri BTC City Ljubljani Eugenia Bujak in Urška Pintar. Poljakinja s slovenskim potnim listom je imela na koncu več moči in bo prvič nosila majico slovenske prvakinje. Pred tem je bila devet let po vrsti najboljša v cestni dirki Polona Batagelj, ki se je po lanski sezoni upokojila.

  Med mlajšimi članicami je slavila Lara Maretič iz KK Kranj.

  (Vir: STA, foto: prijavim.se)

  Comments are closed.