Nov razpis za do-usposabljanje strokovnih delavcev v športu

• Nov razpis za do-usposabljanje strokovnih delavcev v športu

Objavljamo NOV razpis izrednega licenčnega seminarja oz. do-usposabljanja za strokovne delavce v športu, ki omogoča nadgraditev stopnje usposobljenosti oziroma prehod na nov naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – Kolesarstvo-Gorsko, Kolesarstvo – BMX:

ŠPORTNI PANOGI:  GORSKO KOLESARJENJE in BMX

Učitelj Gorskega kolesarjenja 1 – strokovni delavec 1

(Stara 1. stopnja strokovne usposobljenosti po ZSpo)

– Udeležba na do-usposabljanju najkasneje do 24.06.2020.

Učitelj Gorskega kolesarjenja 2 – strokovni delavec 2

(Stara 2. stopnja strokovne usposobljenosti po ZSpo)

Nova 1. stopnja usposobljenosti Udeležba na skrajšanjem do-usposabljanju najkasneje do 24.06.2020.

Vodnik Gorskega kolesarjenja 2 strokovni delavec 2

(Stara 2. stopnja strokovne usposobljenosti po ZSpo)

Nova 1. stopnja usposobljenosti Udeležba na skrajšanjem do-usposabljanju  najkasneje do 24.06.2020.

Učitelji gorskega kolesarjenja 1 (UGK1)
    , strokovni delavci v športu, ki so pridobili usposobljenost prve stopnje v skladu s starim Zakonom o športu, morajo po pogojih novega Zakona o športu (ZŠpo-1) nadgraditi usposobljenost do nove 1. stopnje usposobljenosti. V kolikor tega ne storijo, jim naziv dne 24.06.2020 v celoti propade.

Učitelji gorskega kolesarjenja 2 (UGK2) in Vodniki gorskega kolesarjenja 2 (VGK2),  strokovni delavci v športu, ki so imeli 2. stopnjo strokovne usposobljenosti po starem zakonu o športu (ZŠpo) in jim je po novem  Zakonu o Športu (ZŠpo-1) usposobljenost padla na 1. stopnjo strokovne usposobljenosti, bodo z udeležbo na skrajšanem izrednem licenčnem seminarju oz. do-usposabljanju najkasneje do 24.6.2020 pridobili nov naziv Strokovni delavec 1 – športno treniranje – Kolesarstvo-Gorsko, Kolesarstvo – BMX, se pravi za dve športni panogi. Nov naziv je eden izmed pogojev za vključitev v program usposabljanja za naziv strokovni delavec 2 – športno treniranje – Kolesarstvo-Gorsko, Kolesarstvo – BMX.

Veljavnost licence strokovno usposobljenih delavcev v športu, ki se bodo udeležili izrednega licenčnega seminarja je do 31.12.2021.

Glede na trenutne razmere ter omejitve gibanja in druženja zaradi epidemije COVID-19 bomo izvedbo do-usposabljanja prilagodili, in sicer tako, da ga bomo izvedli v dveh delih. V prvem delu bomo izvedli le teoretične vsebine na daljavo, s pomočjo ene od aplikacij za izvajanje predavanj na daljavo. Drugi del, ki je praktične narave bo izveden, ko se omejitve gibanja in druženja sprostijo.

Podrobne informacije ter navodila dobite na naslednji povezavi:

RAZPIS DO-USPOSABLJANJE STROKOVNIH DELAVCEV V ŠPORTU

PRIJAVNICA DO-USPOSABLJANJE