Roglič bo štartal zadnji

• Roglič bo štartal zadnji

Znana je štartna lista za državno prvenstvo v kronometru, ki ga letos organizira KK Gorje. Kot zadnji se bo na progo ob 13.54 podal državni prvak v cestni vožnji Primož Roglič.

27. junij

V nedeljo se bodo za naslov državnega prvaka udarili še kronometristi, ki jih tokrat čaka gorska preizkušnja od Gorij  do Rudnega polja. Tridesetletni Roglič, član nizozemske ekipe Jumbo Visma, bo naredil vse, da naslovu izpred tedna dni doda še naslov najboljšega v vožnji na čas. Njegov veliki tekmec Tadej Pogačar (Team UAE Emirates) bo štartal minuto pred njim. V moški članski kategoriji bo sicer tekmovalo 47 tekmovalcev. Od poklicnih kolesarjev bodo na štartu še Jan Tratnik, Domen Novak in Grega Bole (vsi Bahrain McLaren) ter Jan Polanc (Team UAE Emirates). Še pred člani se bodo na progo podale članice. Šest jih bo na štartu, med njimi pa ne bo drugouvrščene s cestnega DP Špele Kern, ki je zbolela. Manjkala bo tudi Eugenia Bujak. Zadnja bo štartala državna prvakinja iz cestne vožnje Urša Pintar (Ale BTC Ljubljana). Prijavljena je tudi gorska kolesarka Blaža Pintarič (Pintatim), medtem ko se Tanja Žakelj za štart tokrat ni odločila. Pred članskimi kategorijami se bodo za naslov udarili še mladinci in mladinke.

Še obvestilo za gledalce: popolna zapora ceste ob od 11.15 naprej. Na celotni prireditvi je treba upoštevati ukrepe NIJZ glede zaščite pred virusom covid 19 , zlasti : uporabo mask v zaprtih prostorih (WC … ), ohranjanje medsebojne razdalje ob spremljanju prireditve – kot gledalci po zaključku vožnje posameznega tekmovalca.  Dosledno je treba upoštevati navodila redarjev.

Članska štartna lista, vožnja na čas – KLIK

KZS