Roglič ostaja v ekipi za Tour


 • Roglič ostaja v ekipi za Tour

  Merijn Zeeman, športni direktor nizozemskega kolesarskega moštva Jumbo-Visma, je v intervjuju za spletni portal cyclingnews.com potrdil osmerico za letošnjo dirko po Franciji: prvi zvezdnik ekipe je slovenski as Primož Roglič.

  6. maj

  Tour so zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na termin med 29. avgustom in 20. septembrom.

  Nizozemsko moštvo je sicer že decembra lani objavilo imena osmih kolesarjev, ki naj bi nastopili na največji kolesarski dirki na svetu, a je pandemija virusa sars-cov-2 povsem oklestila koledar sezone v tej panogi in največje preizkušnje svetovne serije prestavila vsaj do 1. avgusta po prilagojenem koledarju Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

  Športni direktor Jumbo-Visme je danes v pogovoru za cyclingnews.com potrdil, da se osmerica potnikov za Tour v tem času ni spremenila. Poleg Rogliča bosta vlogo še dveh kapetanov prevzela Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk.

  “Načrt za Tour se ni spremenil, zato tudi naša ekipa ni doživela sprememb,” je priznal Zeeman, ki sicer opozarja, da bo od kolesarjev samih odvisno, kdo bo zasedel svoje mesto v ekipi, saj se zaradi covida-19 v podobnem položaju doslej še niso znašli in ne vedo, v kakšni formi bodo v času dirke po Franciji.

  “Naš cilj ostaja isti: osvojiti Tour. Upam, da se bodo uresničili cilji Ucija in da bodo lahko izpeljali prilagojeno sezono. Zelo hvaležni bomo, če bomo letos sploh dirkali glede na vse oteževalne okoliščine,” je sklenil Zeeman.

  Med osmerico nizozemskega moštva so poleg treh kapetanov še Tony Martin, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink in Laurens De Plus.

  KZS/STA

  Comments are closed.