Roglič za konec prišel, videl in zmagal


 • Roglič za konec prišel, videl in zmagal

  Roglič za konec prišel, videl in zmagal

  Novo mesto, 18. junija – Primož Roglič je s simultanko v kronometru premagal Jana Tratnika in z drugo etapno zmago potrdil, da je zasluženo najboljši kolesar na 25. slovenski pentlji. Ob jubileju dirke je tako še drugič v karieri postal njen kralj, o uspehu letošnje dirke po Sloveniji, ki je požela ogromno zanimanja tudi iz tujine, pa se bo še dolgo govorilo.

  Tratniku se na letošnji dirki po Sloveniji nič ni izšlo po željah, v kronometru pa je stisnil zobe in pokazal, da je kljub veliki utrujenosti eden najboljših kronometristov na svetu: »Na dirko Po Sloveniji sem šel s ciljem, da bi poskusil zmagati etapo ali pa se boril za čim višja mesta skupno. Žal ni šlo. Vsak dan sem bil tako utrujen, imel sem visok srčni utrip, nisem se mogel regenerirati. Danes je bila moja zadnja priložnost. Bil sem optimist, da mi pa morda uspe. Vožnja na bila tista prava, sem pa verjel vase. Pozabil sem bolečino, odpeljal sem, kot sem lahko,« je povedal Tratnik, ki je moral na koncu poraz priznati le prijatelju Rogliču.

  Počaščen, da zmaga ostaja doma

  Tudi Zasavec, ki je zeleno majico slavil pred lepo navijaško kuliso v Novem mestu, je bil navdušen: »Kaj naj rečem, težko je primerjati zmage. Skupno je to, da se moraš vedno potruditi. Počaščen sem, da mi je uspelo na dirki po Sloveniji drugič zmagati. To je za vse ljudi, ko so nas spremljali ob cesti. Počaščen sem, da je na koncu zmaga ostala v Sloveniji,« so bile prve besede Rogliča, ki je kot ključ do končne zmage navedel sobotno kraljevsko etapo, ko je prav tako zmagal. »Bolje je startati spredaj kot zadaj. Vse smo izpeljali in se zasluženo veselili zmage.«

  »Zdi se mi, da je vse bolje in bolje. Nisem dolgo v kolesarstvu. Poglejte vse te ljudi, ki so nas vsak dan spremljali. Kot nekakšen mini Tour je. Počaščen sem, da sem lahko nastopal in osrečeval vse te ljudi,« je pohvalil tudi gledalce 28-letni šampion.

  Imel je težke noge, a se je izšlo

  Rogliču sta družbo na zmagovalnem odru delala še Kolumbijec Rigoberto Uran, ki je bil skupno drugo, in Matej Mohorič, na koncu tretji, mesto na zmagovalnem odru pa si je prikolesaril z 18. mestom v vožnji na čas. »Zelo smo zadovoljni. Danes pred etapo so bile noge precej težke. V zadnjih dveh dneh sem vozil agresivno. Na koncu mi je uspelo odpeljati odličen kronometer. Osredotočen sem bil na vožnjo, skušal sem čim hitreje odpeljati in izšlo se je,« je razložil Mohorič.

  IMG_6813

  Drugo leto po vrsti je belo majico osvojil Pogačar, ki je pred domačimi navijači še enkrat opozoril na svoj potencial. »Na koncu je odločala samo sekunda. Prišli smo po belo majico, dobili smo jo. Zadovoljen sem jaz kot tudi ekipa. Včeraj sem bil malo pesimističen. Našel sem motivacijo. Danes sem se zbudil optimističen in izšlo se je,« je bil vesel Pogačar, ki bo drugo leto odšel med profesionalce, nosil bo dres ekipe UAE Emirates.

  Dirke po Sloveniji je konec, karavana teče dalje, ostal pa bo izjemen spomin na kolesarski spektakel, za katerega si direktor dirke Bogdan Fink in celotna organizacijska ekipa zaslužijo čisto desetko.

  Comments are closed.