Roglič zaostal le za junakom Lutsenkom


 • Roglič zaostal le za junakom Lutsenkom

  Roglič zaostal le za junakom Lutsenkom

  Fossombrone, 17. marca –  Primož Roglič je v četrti etapi dirke od Tirenskega do Jadranskega morja osvojil drugo mesto, pred njim je končal le Kazahstanec Aleksej Lutsenko, ki je na zadnjih dveh spustih dvakrat padel, a na koncu presprintal Rogliča, skupno vodilnega Britanca Adama Yatesa in Danca Jakoba Fuglsanga. Yatesa in Rogliča loči sedem sekund.

  Lutsenko, ki je bežal zadnjih 40 kilometrov, je prvič padel na spustu po prvem vzponu z I Capuccinija, takrat je pred zavojem zletel iz smeri, se od bankine spretno odbil in se rešil hujšega padca. Drugič je padel na dnu spusta, kakšen kilometer in pol pred ciljem v Fossombroneju, ko je zletel na tla po zavoju, okusil trdoto asfalta, se hitro pobral in nadaljeval.

  Iz ozadja so ga ujeli Roglič, Yates in Fuglsang. četverica je skupaj premagovala nekaj zadnjih 100 metrov, Roglič se je postavil na čelo, vse pa je presprintal Kazahstanec. Ko je prečkal ciljno črto, se je razveselil uspeha, nato pa začutil vse bolečine in odrgnine, saj je komaj hodil po ciljem prostoru.

  Roglič je sicer na I Capucciniju nekajkrat poskusil z napadom tako navkreber kot navzdol, odločilno razliko pa je skupaj z Yatesom in Fuglsangom naredil šest kilometrov pred ciljem. Čeprav se je na spustu zdelo, da ima Lutsenko dovolj prednosti za mirnejši zaključek, ga je padec stal nekaj sekund, kar je trojica izkoristila. Bržčas je računala, da so dolg beg ter dva padca Kazahstancu pobrali vse moči, a je Lutsenko junaško poskusil še zadnjič in po 221 kilometrih uspel v sprintu.

  Zmagal po usranem dnevu

  “V zadnjih 20 kilometrih sem dvakrat padel. Zaradi tega je bilo vse še težje. K sreči je bil za mano moštveni kolega Fuglsang. Res sem vesel, da sem prišel do etapne zmage po tem res ‘usranem’ dnevu. Dobil sem ogromno motivacije za nedeljo in klasike za tem,” je v cilju razlagal obtolčeni kazahstanski prvak.

  Po štirih etapah ima Yates sedem sekund prednosti pred Rogličem, ki je pridobil eno mesto. Tretji je Nizozemec Tom Dumoulin, ki zaostaja že 50 sekund.

  “Etapa je bila polna ovir. Podobna je bila klasikam v Ardenih, gor in dol od prvega do zadnjega kilometra, z veliko zavoji in strmimi vzponi. Vedno smo bili ob pravem času na pravem mestu. Na zaključnem vzponu sem se obdržal ob Rogliču, ko je močno pospešil. Malo sem razočaran, ker nisem zmagal etape, to je uspelo danes najmočnejšemu,” pa je dejal Yates.

  Roglič je sicer danes na družbenem omrežju Instagram razkril, da bo kmalu postal oče.

  Dirko je med današnjo etapo končal lanski zmagovalec dirke po Francije Valižan Geraint Thomas, ki je imel prebavne težave. Nedeljska etapa med Colli al Metaurom in Recanati bo dolga 180 kilometrov, končala se bo s ciljnim vzponom.

  (Vir: STA)

  Comments are closed.