Sagadin zmagal v zadnji etapi dirke za Pokal narodov, Čemažar skupno tretji


 • Sagadin zmagal v zadnji etapi dirke za Pokal narodov, Čemažar skupno tretji

  Sagadin zmagal v zadnji etapi dirke za Pokal narodov, Čemažar skupno tretji

  V nedeljo sta bili na dirki za Pokal narodov Trophée Centre Morbihan v Franciji na sporedu dve etapi, kronometer, dolg 7,2 kilometra in v popoldanskih urah še dirka, dolga 95,5 kilometrov.

  Po včerajšnjem odličnem drugem mestu mlajšega člana slovenske reprezentance Nika Čemažarja so reprezentanti ponovili dve uspešni predstavi.

  Čemažar je dosegel 9. čas kronometra z 22. sekundami zaostanka za zmagovalcem Norvežanom Andreasom Leknessundom. Luka Sagadin je bil 21., Aljaž Jarc 28., Aljaž Omrzel 64. in Žiga Jančar 91.

  Na popoldanski etapi pa je z odlično vožnjo v cilj prvi prišel Luka Sagadin, ki je bil hitrejši od večje skupine kolesarjev. Drugi je bil Nemec Niklas Märkl in tretji Danec Ludvig Anton Wacker. Omerzel je bil 30., Čemažar je bil 53., Jarc 54., Jančar pa etape ni končal.

  »V začetku etape je precej letelo, ker je bil Norvežan na drugem mestu generalno samo za 1s in so tam do 50km skozi napadali skok na skok. Imel sem nalogo, da to vse pokrivam in tudi sem, potem smo prišli v zaključne kroge, 5krat po 7km. Krog je bil kar razgiban. V drugem je napadel Jarc in bežal do dveh krogov do cilja, potem smo ga ujeli in sem napadel jaz. Zdržal sem do cilja za kakih 10m… Čemažar se je potem pripeljal varno v grupi in obdržal 3. mesto generalno,« je etapo pokomentiral Sagadin.

  Nik Čemažar je obdržal skupno tretje mesto, ki ga je priboril po drugi etapi.

  (vir: prijavim.se)

  Comments are closed.