Serija SloEnduro 4Fun letos z 10 preizkušnjami


 • Serija SloEnduro 4Fun letos z 10 preizkušnjami

  18. januar 2016 – Teden dni po objavi koledarja serije SloEnduro je tu še koledar hčerke, serije SloEnduro 4Fun. Serija, ki je nastala v sezoni 2015 s petimi preizkušnjami v Sloveniji, bo imela letos že dvakrat toliko postankov. Deset dirk v štirih državah!

   

  Gorskokolesarski enduro na najvišji ravni in tudi v seriji SloEnduro ni več tako preprosta tekmovalna zabava na dveh kolesih. Skupaj s prologom poteka dva dni, na dirki se nabere kar nekaj vzponov, prej pa je treba spoznati trase hitrostnih preizkušenj, ki jih je mimogrede tudi pet, šest ali več.

   

  Tu vskoči serija 4Fun, ki udeležencu praviloma vzame en sam dan časa: zjutraj prevzame štartno številko, spozna traso ali dve, nato pa se poskusi še na čas. Formati tekmovanja se razlikujejo, ponavadi pa šteje po nekaj najboljših časov z vsake od prog.

   

  Odlično za prave rekreativce, ki si zaželijo nekaj dirkaškega razburjenja, pa tudi za nadobudneže, ki si želijo nabrati izkušenj za pravi enduro.

   

   

  Italija, Slovenija, Avstrija in Madžarska

   

  Prva preizkušnja bo že sredi marca v Miljah pri Trstu. Prvega maja sledi že od lani znani Enduro Krokar na Dobrni, nato sredi meseca še novi Enduro Ruše. V juniju najprej prvič čez severno mejo, v Gradec na avstrijskem Štajerskem, nato pa še na Krvavec na preizkušnjo na novi progi. Julija se kolesarji ohladijo na Rogli, avgusta pa na Matajurju na zaenkrat edini potrjeni dirki s skupinskim štartom pod okriljem SloEndura. September odpira preizkušnja v Kranjski Gori, sledi še tretja dirka v Italiji, tokrat v Gorici. Oktobra pa bo zaključek v mestecu Komló v madžarski Baranji.

   

  Skupaj s šestimi dirkami serije SloEnduro bo v obeh serijah tako letos kar 16 dirk v petih državah.

   

  Glavna letošnja novost je, da se točke z dirk 4Fun ne prištevajo več v razvrstitev SloEndura temveč sta lestvici obeh serij ločeni. V končno razvrstitev serije 4Fun bo štelo po šest najboljših uvrstitev vsakega tekmovalca. Za razliko od serije SloEnduro, kjer vodijo razvrstitve večih starostnih kategorij, sta v seriji 4Fun razvrstitvi le dve – za moške in za ženske, ne glede na starost ali tekmovalno licenco.

   

  Koledar endura 4Fun 2016

  13. marec – Montedoro Enduro, Milje/Muggia (Italija)
  1. maj – Enduro Krokar, Dobrna
  14. maj – Merjasec enduro, Ruše
  5. junij – Enduro Gradec, Gradec/Graz (Avstrija)
  19. junij – Krvavec enduro
  9. julij – EnduRogla, Rogla
  7. avgust – Matadown, Podbonesec/Pulfero (Italija)
  4. september – Enduro MTB Republic, Kranjska Gora
  18. september – Gorizia Enduro, Gorica/Gorizia (Italija)
  2. oktober – Mecsek Enduro, Komló (Madžarska)

  O seriji SloEnduro

  Slovenska serija v gorskokolesarskem enduru je pod imenom SloEnduro prvič potekala v sezoni 2013. Tekmovanja potekajo pod okriljem Odbora za gorsko kolesarstvo in BMX Kolesarske zveze Slovenije, SloEnduro pa vodi odbor, v katerem so predstavniki prirediteljev in klubov.

   

  O enduru

  Gorskokolesarski enduro je še vedno mlada disciplina po zgledu motociklističnih enduro tekmovanj in avtomobilskih relijev. Tekmovanja združujejo več etap oziroma hitrostnih preizkušenj. Čas za pot od ene do druge preizkušnje je omejen, tekmovalec pa ima ponavadi določen čas štarta v posameznih preizkušnjah. Hitrostne preizkušnje večinoma vodijo navzdol, ravninski odseki in tudi krajši vzponi niso redkost. V dnevu je tako na sporedu do šest preizkušenj, tekmovanja pa so lahko enodnevna ali večdnevna. Zmagovalec je tekmovalec z najnižjim seštevkom časov posameznih preizkušenj.

  Na enduro tekmovanjih se največ uporabljajo vsegorska kolesa s hodom od 14 do 16 cm, ponavadi je predpisana tudi druga zaščitna oprema poleg čelade.

   

  Fotografije za spletno uporabo so na voljo tukaj: http://www.sloenduro.com/4fun-2016/
  Več fotografij iz sezone 2015 najdete tukaj: http://www.sloenduro.com/tag/foto/

   

  Povezave:
  spletna stran SloEnduro: http://www.sloenduro.com
  SloEnduro Facebook: https://www.facebook.com/sloenduro
  SloEnduro YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7-4ZeUR4qJHgY4rXX36CPA
  SloEnduro Twitter @SloEnduro
  #SloEnduro

   

  Kontakt za medije:
  Andrej Dekleva, andrej@mtb.si, T: 031.331.353

  Comments are closed.