1. VN Izole Butan Plin – rezultati

• 1. VN Izole Butan Plin – rezultati

Na cestah slovenske Istre je danes v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije potekala 1. Velika nagrada Izole Butan plin, ki je štela tudi za točkovanje Europe tour.

Na zelo razgibano in selektivnih 142 kilometrov dolgo traso se je podalo 165 kolesarjev iz 22 držav oziroma 23 ekip. V lepem sončnem vremenu so bili kolesarji razmeroma aktivni glede na zgodnji čas sezone. Kljub temu pa je daljši pobeg uspel le trojici kolesarjev, ki so v zaključne kroge v Izolo pripeljali z dobrima dvema minutama prednosti. V skupini so močan tempo narekovali kolesarji Adrie Mobila, ki so imeli svojega aduta za zaključni sprint, tako, da je v ciljni sprint v Izolo pred ogromno gledalci pripeljala skupina 42 kolesarjev. Najmočnejši je bil Italijan Christian Delle Stelle (Idea Team), drugi je bil njegov rojak Fabio Chinello (Area Zero), tretji pa Nemec Schnaidt Fabian (Vorarlberg).

Najboljši Slovenec je bil Matej Mugerli na četrtem mestu, v deseterici pa še Jan Tratnik deveti. Matej Mohorič je zaključil na 82. mestu z dvema minutama zaostanka.

Najboljši mladi kolesar je bil Romun v dresu Vini Fantini Nippo Grosu Eduard Michael. Premijo letečih ciljev je osvojil Avstrijec Schonberger Sebastian, gorskih pa Nemec Janorschke Grischa.

Ekipna lovorika je pripadla italijanskemu moštvu Vini Fantini Nippo.

Podeljevalca nagrad sta bila župan občine Izola mag. Igor Kolenc in predsednik KZS Tomaž Grm.