27. Int. ASKÖ-Radjugendtour 2012 – 1. etapa

• 27. Int. ASKÖ-Radjugendtour 2012 – 1. etapa

Prvo etapo v dolžini 74 km in s povprečno hitrostjo 39 km/h je  zaznamoval beg 4 kolesarjev iz Danske, Češke, Belgije in Nemčije, kateri so pobegnili na vrhu prvega vzpona v drugem krogu (vozili so 3 kroge po 25 km). Njihova največja prednost je na začetku zadnjega kroga znašala že minuto in trideset sekund.

Ker je bila situacija za naše kolesarje neugodna, so pomagali pri narekovanju tempa na čelu glavnine. 15 kilometrov pred ciljem se je prednost ubežnikov zmanjšala na 20 sekund, glavnini pa sta uspela pobegniti naš Pajek in Brkič iz Avstrije, ki sta tudi hitro ujela vodilno četverico.

V zadnjem vzponu (5 km pred ciljem ) sta iz ubežne šesterice odpadla naš Pajek in Danec, vendar vztrajala pred glavnino vse do zadnjih metrov, ko ju je glavnina ujela na črti. Četverica si je privozila 8 sekund prednosti, največ moči v ciljnem šprintu pa je imel Avstrijec Brkič, ki je po zaslugi bonifikacij oblekel tudi roza majico vodilnega v skupnem seštevku.

Od naših je bil najboljši Pajek na 13.mestu in Kumar na 16.mestu. Tudi ostal naši pa so končali v glavnini 62 kolesarjev, ki je za vodilnimi zaostala 8 sekund.

REZULTATI 1.etape: 1. Brkič (AVT), 2. Muller (SUI), 3. Planckaert Emiel (BEL), 4. Hylogaard Andreas (DEN) vsi +8.sek,…13. Pajek, 16. Kumar, 23. Serdinšek, 29. Bedenik, 32. Veber, 61. Jerkič.

REZULTATI skupno: 1. Brkič (AVT), 2. Muller (SUI), 2. Hylogaard Andreas (DEN) +7.sek, 3. Planckaert Emiel (BEL) +8.sek, 4.Zverko David (SVK) + 9 sek,… 7. Kumar + 12.sek, 13. Jerkič +16.sek, 14. Pajek +17.sek, 19. Veber + 17.sek, 24. Serdinšek + 20.sek, 26. Bedenik + 20sek.