27. Int. ASKÖ-Radjugendtour 2012 – 2. etapa

• 27. Int. ASKÖ-Radjugendtour 2012 – 2. etapa

Zopet je v cilj prišla manjša skupinica kolesarjev (pet), ki je med seboj obračunala za zmago, žal pa so tudi danes naši fantje zamudili odločilen pobeg in nato v zaključku z narekovanjem tempa zmanjšali zaostanek ubežnikov na 27 sekund.

V vodilni peterici so bili kolesarji najmočnejših ekip in sicer dva iz Belgije, Danec, Luksemburžan in pa Švicar, ki je bil tudi najboljši v skupnem seštevku, pred današnjo etapo (na 6.mestu).

Ubežniki so ušli na polovici drugega kroga in v prvih 10 kilometrih bega je bila prednost vseskozi med 10 in 20 sekundami. 15 kilometrov pred ciljem pa je prednost narasla že na minuto in pol in večina je čakala na avstrijsko reprezentanco, da bodo začeli loviti, vendar pa niso bili pripravljeni braniti roza majice in tako je lovljenje ostalo na plečih slovenskih reprezentantov.

Zmago je dosegel Švicar Muller, pred Belgijcem Willemsom in Dancem Magnus Bakom, Kristjan Kumar pa je v šprintu grupe zasedel zasedel tretje skupno pa 8. mesto.

V skupnem seštevku so ga danes prehiteli štirje kolesarji, tako, da je sedaj na 11. mestu v skupnem seštevku z zaostankom 39. sekund.

REZULTATI 2.etapa: 1. Muller (SUI), 2. Willems (BEL) 3. Magnus Bak (DEN), 4. Wirtgen (LUX) vsi isti čas, 8. Kumar, 16. Serdinšek, 44. Jerkič, 46. Pajek, 50. Veber, 63. Bedenik  vsi + 27sek.

REZULTATI skupno: 1. Müller (SUI), 2. Magnus Bak (DEN) + 9.sek, 3. Wirtgen (LUX) + 11.sek, 4. Willems(BEL) + 14.sek,…11. Kumar + 39.sek, 16. Jerkič + 43.sek, 17. Pajek + 44.sek, 21. Veber + 44.sek, 27. Serdinšek + 47.sek, 29. Bedenik + 47.sek.