27. Int. ASKÖ-Radjugendtour 2012 – 3. etapa

• 27. Int. ASKÖ-Radjugendtour 2012 – 3. etapa

Po dnevu odmora je  bila danes na sporedu tretja etapa, kjer so morali kolesarji v šestih krogih prevoziti 77,8 kilometrov. Današnja etapa je bila izredno hitra, saj je bila povprečna hitrost kar 43,3km/h. Ves čas so se vrstili pobegi, vendar pa sta ekipi iz Švice in Danske poskrbeli, da je glavnina ciljno črto prečkala skupaj. Druge zmage na dirki se je veselil Slovak Zverko, ki je bil prepričljivo najhitrejši tudi na dveh letečih ciljih in tako pridobil kar 16 sekund odbitka. Kristjan Kumar je zopet šprintal zelo dobro in se uvrstil na 6.mesto. Ostali naši pa so, razen Mitje Serdinška, ki je zaradi padca zaostal za grupo, končali v vodilni skupini.

REZULTATI 3.etapa: 1. Zverko (SVK), 2.Arimont (BEL), 3. Wirtgen (LUX),  6. Kumar, 32. Bedenik, 50. Jerkič, 62. Pajek, 67. Veber vsi isti čas ….135. Serdinšek + 5min.

REZULTATI skupno: 1. Müller (SUI), 2. Magnus Bak (DEN) + 9.sek, 3. Wirtgen (LUX) + 11.sek, 4. Willems(BEL) + 14.sek,…10. Kumar + 37.sek, 17. Jerkič + 43.sek, 19. Pajek + 44.sek, 23. Veber + 44.sek, , 28. Bedenik + 47.sek, 78. Serdinšek + 5min 47.sek.

Fotogalerija: