4. Velika nagrada Izole

4. Velika nagrada Izole

Kolesarska zveza Slovenija v sodelovanju z Občino Izola pripravlja že 4. Veliko nagrado Izole, ki bo na sporedu v nedeljo, 26. februarja 2017 s startom ob 12. uri v Cankarjevem drevoredu v Izoli. Predstavitev ekip bo na prireditvenem prostoru na Lonki v Izoli ob 10.45, ko se bo predstavilo 200 kolesarjev iz več kot 20 držav.

Letak Izola 2017 L1700119.indd

Dirka je kategorizirana (1.2.) in je v mednarodnem koledarju UCI. Trasa bo krožna in bo potekala na relaciji Izola-Gažon-Šmarje-Dragonja-Sečovlje-Izola, kjer bodo kolesarji prevozili štiri kroge ter na koncu še tri zaključne kroge po Izoli. Skupna dolžina dirke bo 157 km. Pričakuje se nastop 33 ekip, oziroma 200 kolesarjev iz več kot 20 držav. Zanimanje za dirko je res veliko, saj je prošnjo za nastop doslej poslalo kar 40 ekip. Nastopilo bo tudi pet slovenskih ekip, KD Adria Mobil, KD Rog Radenska AS, KK Kranj, KK Grega Bole Bled ter novoustanovljena ekipa KK Meblo Jogi. Lansko zmago bo branila novomeška Adria Mobil.

Letak Izola 2017 L1700119.inddLetak Izola 2017 L1700119.inddTehnična navodila / Technical Guide