5. Velika nagrada slovenske Istre

5. Velika nagrada slovenske Istre

Kolesarska zveza Slovenije v sodelovanju z obalnimi občinami pripravlja že 5. Veliko nagrado slovenske Istre, ki bo na sporedu v nedeljo, 25. februarja 2018 s startom ob 12. uri v Cankarjevem drevoredu v Izoli. Predstavitev ekip bo na prireditvenem prostoru na Lonki v Izoli ob 10.45, kjer se bo predstavilo približno 180 kolesarjev iz več kot 20 držav.

VN Istra Logo 2018 z Letnico

Dirka je kategorizirana (1.2.) in je v mednarodnem koledarju UCI. Trasa bo krožna in bo potekala na sedaj že klasični relaciji Izola-Gažon-Šmarje-Dragonja-Sečovlje-Izola, kjer bodo kolesarji prevozili štiri kroge ter na koncu še tri zaključne kroge po sami Izoli. Skupna dolžina dirke bo 157 km. Pričakuje se nastop preko 20 ekip oziroma 180 kolesarjev iz več kot 20 držav. Zanimanje za dirko je spet izjemno, saj na udeležbo upa že dobrih 40 ekip. Nastopilo bo tudi vseh pet slovenskih, Adria Mobil, Ljubljana Gusto Xaurum, KK Kranj, KK Grega Bole Bled ter KK Meblo Jogi. Lansko zmago bo branil avstrijski Tirol Cycling.

Bilten / Tehnična navodila v SLO in ANG jeziku