Na VN slovenske Istre slavje Rajovića in Adrie Mobila

Na VN slovenske Istre slavje Rajovića in Adrie Mobila

Srbski kolesar novomeške ekipe Adria Mobil Dušan Rajović je zmagovalec 5. velike nagrade slovenske Istre, prve kategorizirane dirke v Sloveniji v letu 2018. Na zaradi burje skrajšani trasi je v sprintu v Izoli premagal Avstrijca Daniela Auerja na drugem in Britanca Matthewa Gibsona na tretjem mestu. Najboljši Slovenec je bil sedmi Rok Korošec.

Dirka, ki je kategorizirana z oznako 1.2. in je v koledarju Mednarodne kolesarske zveze, bi sicer morala biti dolga 157 kilometrov, a so se prireditelji zaradi močne burje odločili, da kolesarjem namenijo le kroge po Izoli. Tako so morali premagati 106,5 kilometra.

Slovenskim kolesarjem se je sicer kar nekaj časa nasmihala zmaga, saj sta v begu najdlje vztrajala Gregor Gazvoda (Adria Mobil) in obetavni Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum), nekaj kilometrov jima je družbo delal tudi Gašper Katrašnik (Adria Mobil).

Vendar je končni razplet odločil sprint, v njem pa je bil najmočnejši Adriin Rajović. Najboljši Slovenec na dirki je bil Korošec, sicer član avstrijske ekipe My Bike Stevens.

Slovenci tako ostajajo pri le eni zmagi na dirki, ki je do letos nosila ime VN Izole. Edini domači kolesar s prvim mestom je Jure Golčer, sicer moštveni kolega Rajovića, ki je bil najboljši leta 2016. Lani je slavil Italijan Filippo Fortin, leta 2015 je bil prvi Avstrijec Gregor Mühlberger, prvi zmagovalec leta 2014 pa je bil Italijan Christian Delle Stelle.

VN Istra Logo 2018 z Letnico

GP Slovenska Istra 2018_Rezultati / LETEČI CILJI