Bevc in Omerzel še naprej odlična

Bevc in Omerzel še naprej odlična

Tudi drugi dan etapne dirke za mlajše mladince GP Matoušek so naši fantje nadaljevali z odličnimi uvrstitvami. Dopoldne je bila najprej na sporedu 23 kilometrov dolga krožna preizkušnja, s startom in ciljem v Opatovicah, vmes pa so naredili pet krogov na 3,2 kilometra dolgem krogu, ki je bil zelo razgiban. Etapa je bila zelo hitra in v vsakem krogu je bilo v ospredju manj kolesarjev. Vse skozi so imeli naši vse pod nadzorom in v zadnjih treh kilometrih so naredili pravi »šprinterski vlak«, katerega je odlično izkoristil Jan Bevc in slavil zmago. Prav tako odličen sedmi pa je bil Aljaž Omrzel. V skupini 50 kolesarjev je bil 32. Skok, 44. Malovič, ter 50. Jeretina.

Popoldne je kolesarje čakala še 80 kilometrov dolga kraljevska etapa s kar štirimi gorskimi cilji. Naši so bili pred to etapo na odličnih mestih tudi v skupni razvrstitvi, saj je bil Bevc drugi, Skok sedmi in Omrzel osmi. Bevc je nosil tudi zeleno majico vodilnega po točkah, Marko Jeretina pa majico najboljšega mladega kolesarja.

Naši fantje so se ponovno izkazali in dosegli odličen uspeh, saj je zmagal Aljaž Omrzel, tretji pa je bil Anže Skok. Dirka se je začela odvijati pred začetkom vzpona na drugi gorski cilj, kjer je ušlo pet kolesarjev, zraven pa je bil tudi Skok. Do tretjega gorskega cilja so si privozili že dve minuti prednosti, vendar se je v skupini na čelo postavil vodilni Karel Vaček in skupaj s Slovakom in Dancem po spustu ujel vodilno peterico. V ozadju so naši fantje na čelu z Omrzelom, Bevcem, Malovičem in Jančarjem ujeli vodilno osmerico, tako da so na zadnji vzpon prišli vsi skupaj (21 kolesarjev).

Na zadnji vzpon je zopet napadel Čeh Vaček, katerega sta uspela slediti le Slovak in Danec, vendar sta Skok in Omrzel še pred vrhom uspela priključiti, prav tako pa so ujeli še trije Danci, Slovak, Nemec in dva kolesarje Češke. V zadnjih 15 kilometrih je sledil najprej dolg spust, zadnjih 5 kilometrov pa je bilo razgibanih. Vse skozi so se vrstili napadi, vendar pa je v nato v šprint prišla skupina 12 kolesarjev. Največ moči v špritnu je imel Aljaž Omrzel pred Slovakom Blaškom, tretji pa je bil Anže Skok.

Jutri kolesarje čaka še zadnja etapa in sicer 16 kilometrov dolg kronometer, kjer bo minuto prednosti branil Čeh Vaček, drugi je Slovak Blaško, tretji pa Aljaž Omrzel z zaostankom 1:06 minute.