Bo Mezgec ubranil naslov državnega prvaka?

Bo Mezgec ubranil naslov državnega prvaka?

Mirna Peč, 24. junij – Na Dolenjskem se na državnem prvenstvu ženske v kategorijah elite in U23 že merijo za naslov državne prvakinje, vmes bodo na vrsti mladinci, vrhunec pa bo dirka v kategorijah elite in U23 pri moških, kjer bo letos na štartu zelo močna zasedba. Naslov prvaka brani Luka Mezgec.

Kolesar Mitchelton Scotta je med tednom nepričakovano ostal brez povabila za Tour, razočaranje bo poizkušal nekoliko omiliti vsaj s tem, da ubrani naslov državnega prvaka in še eno leto nosi dres najboljšega v Sloveniji. A tokrat mu v Mirni Peči zagotovo ne bo lahko, favorizirani so kolesarji Bahrain Meride, ki ima na štartu kar sedem kolesarjev, vodi jih Gorazd Štangelj, edini bodo lahko delovali kot ekipa, zato se bodo napadi na njih zagotovo vrstili vse od štarta.

Bole in Mohorič lani na odru, letos na vrh?

Pri Bahrainu največ upov polagajo v Grego Boleta in Mateja Mohoriča, praktično vsi kolesarji v njihovi zasedbi pa bi na zahtevni trasi v Mirni Peči lahko zmagali. Med favorite se uvršča tudi Jan Tratnik, ki bo imel pomoč Marka Kumpa, Jani Brajkovič bo adut Adrie Mobil, saj je na dirki po Sloveniji pokazal, da se vrača v formo, zagotovo pa bo pri vrhu kakšno od imen, ki jih tam nihče ni zares pričakoval.

Zanimivo bo tudi v konkurenci do 23 let, kjer imajo občutno premoč kolesarji Ljubljane Gusto Xaurum, Tadej Pogačar in Žiga Jerman nizata dobre rezultate že celo leto, vsaj Pogačar bi lahko krojil razplet pri vrhu tudi v absolutni konkurenci. Štart 178 kilometrov dolge krožne dirke bo ob 14. uri.

Vse štartne liste lahko najdete tukaj.

(Foto: Vid Ponikvar/Sportida)