Bole dobil tretjo etapo in ostal v vodstvu

Bole dobil tretjo etapo in ostal v vodstvu

Inabe, 22. maja – Slovenski šprinter Grega Bole, ki kolesari v dresu Bahrain Meride, je na dirki prve kategorije po Japonski v odlični formi. Po včerajšnjem drugem mestu je oblekel zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku, danes pa je stopil še stopničko višje in prišel do etapne zmage, prve v letošnji sezoni.

Bole je bil včeraj po drugem mestu nekoliko razočaran, ker se jim je etapna zmaga izmuznila iz rok, že danes pa se je oddolžil z odličnim šprintom. Bahrain Merida je cel dan nadzorovala dirko, Yukiya Arashiro je z močnim tempom na vzponu preprečil napade, v zadnjih dveh krogih pa je Bahrain v bočnem vetru razbil skupino na dva dela. Bole se je v šprintu pomeril z Marcom Canolo, Italijan pa mu ni bil kos.

Zmago posvetil Arashiru

»Ta zmaga je za Yukiya, ki je nesrečno padel. Pred tem je kolesaril odlično, ogromno mi je pomagal, ta zmaga pa je zanj in za vse ekipne kolege, ki so mi pomagali do nje. Danes smo lahko zelo zadovoljni,« je po dirki povedal Bole. Gorenjec je zdaj vodilni tako v skupnem seštevku kot v šprinterskem seštevku, že jutri zjutraj pa ga čaka nova priložnost za etapno zmago.

Svoj del naloge je opravil tudi David Per, ki je na koncu zasedel 53. mesto.