Brezplačen javni prevoz športnikov

• Brezplačen javni prevoz športnikov

Marsikateremu mlademu športniku lahko prevoz na kraj vadbe pomeni finančno in časovno obremenitev ter tako obremenjuje nemoten razvoj športnika.

20. januar

S prvim februarjem 2020 bo za registrirane športnike s statusom dijaka ali študenta teh skrbi konec. Vkolikor imajo pravico do subvencionirane vozovnice, bodo imeli od tega datuma naprej pravico do brezplačnega prevoza od doma do krajev vadbe, tekmovanj in drugih aktivnosti.

Državni zbor republike Slovenije je namreč na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez oktobra lani sprejel novelo Zakona o prevozih v cestnem prometu, ki zagotavlja brezplačen javni prevoz za registrirane in kategorizirane športnike s statusom dijaka ali študenta. Omenjeno ne velja za mestni promet, kot je na primer LPP.

Pogoj za uveljavitev pravice je vpis v evidenco registriranih športnikov. Informacije o postopkih vpisa registriranih športnikov dobite po elektronski pošti na naslovu kzs@kolesarska-zveza.si ali po telefonu 01 239 66 00.

Več informacij o upravičencih, postopku uveljavljanja pravice do brezplačne vozovnice za registrirane športnike in evidenci registriranih športnikov lahko najdete V TEJ PRIPONKI: Prevoz registriranih športnikov

KZS