Dirka po Sloveniji stopa še stopničko višje

Dirka po Sloveniji stopa še stopničko višje

Novo mesto, 5. oktobra – Prirediteljem dirke po Sloveniji je uspelo narediti nov velik korak naprej, Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je pri sestavi koledarja slovensko pentljo uvrstila v termin kot dirko ekstra kategorije. Na slovenskih cestah bo tako na voljo še več točk in še boljša konkurenca.

Že po koncu lanske dirke je direktor Bogdan Fink razmišljal, da bi bil status ekstra kategorije logičen korak naprej, zdaj pa mu je to tudi uspelo. Slovenska pentlja bo tako zaostajala le še za dirkami svetovne serije, kar avtomatično prinaša še močnejšo konkurenco in več ekip iz svetovne serije, poleg tega pa se je še globlje usidrala v zelo privlačen termin pred dirko po Franciji.

»Za vse nas v organizacijskem odboru je to velika čast in potrditev, da smo v teh 25 letih delali dobro. Letošnja dirka je bila resnično prelomna, saj je k projektu znova pristopilo veliko mest in destinacij – vsem se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujem za izredno gostoljubje, prav tako pa je bilo ob cestah več strastnih navijačev kot kadarkoli prej in tudi v Sloveniji smo doživeli spektakel, kot ga poznamo z največjih dirk. To so prepoznali tudi na Mednarodni kolesarski zvezi,« je povedal Fink in ob tem dodal: »Višja kategorija dirke prinaša tudi odgovornost, saj bo dirka sedaj še bolj izpostavljena, #FightForGreen pa bo imel še večjo težo.«

Dirka bo na sporedu med 19. in 23. junijem, vnovič bo imela pet dni, čeprav je bilo tudi podaljšanje še za en dan ena od želja organizacijskega odbora, a bo očitno ostala izziv za prihajajoče sezone.