Dober začetek, dober konec

Dober začetek, dober konec

Varese, 2. septembra – Tako, kot se je svetovno prvenstvo Master v italijanskem Vareseju za slovenske kolesarke in kolesarje začelo, se je tudi končalo – z medaljami. Zadnji dan sta na 130 km dolgi in tehnično izredno zahtevni cestni dirki Erika Jesenko in Laura Šimenc osvojili drugo in tretje mesto v najmlajši ženski kategoriji. Erika je tako že na svojem prvem nastopu na svetovnih prvenstvih osvojila medaljo, Laura pa je z osvojenima dvema zlatima in bronasto medaljo postala najuspešnejša udeleženka prvenstva.

Tudi ostale slovenske kolesarke in kolesarji so se odrezali odlično. Gregor Sikošek je žal le za nekaj centimetrov zgrešil stopničke in osvojil najbolj nehvaležno četrto, Tina Ušeničnik peto, Tina Brelih deveto mesto, Ajda Opeka in  Aleš Hren pa sta se uvrstila takoj za prvo deseterico.

Slovenski nastopi so bili torej več kot uspešni in z njimi se nadaljuje tradicija osvajanja medalj na največjih tekmovanjih. Na prihodnje svetovno prvenstvo na Poljskem bo torej Slovenija ponovno prišla, kot kolesarska velesila, ki jo konkurenti še kako upoštevajo in spoštujejo.

Mitja Hernaus, selektor