Dober začeteke sezone Polanca in Pogačarja

Dober začeteke sezone Polanca in Pogačarja

Ljubljana, 22. januarja – Uvodno dirko sezone Tour Down Under je drugič zapored dobil Daryl Impey, Tadej Pogačar in Jan Polanc pa sta končala tik za prvo deseterico.

Tadej Pogačar na debi med profesionalci v dresu UAE Emirates ni čakal dolgo, ekipa ga je poslala že na uvodno dirko svetovne serije Tour Down Under v Avstralijo, kjer sta se tako Pogačar kot Jan Polanc odrezala zelo dobro. Vse do zadnje etape sta bila v igri celo za prvo deseterico, pričakovano pa je nato odločal vzpon na Willunga Hill, kjer sta bila Slovenca za las prekratka, da bi še sledila najboljšim.

Pogačar je dirko zaključil na skupno trinajstem mestu, Jan Polanc pa dve mesti za njim, oba sta v žep pospravila lep kupček UCI točk in pomagala UAE Emirates do zmage v točkovanju ekip. Dirka je potekala v visoki vročini, ki trenutno vlada v Avstraliji, kljub temu pa to Slovencev ni zmedlo. »Dirkanje tukaj v Avstraliji je na zelo visokem nivoju, vsako etapo je bilo zelo napeto, a sem se počutil dobro in uspel ostati z najboljšimi,« je začetek sezone ocenil Pogačar.

Naslednja dirka ga čaka ta konec tedna, ko bo nastopil še na enodnevni dirki Cadela Ewansa v Avstraliji.

(Foto: UAE Emirates/Bettini)