Ekipa Ale BTC Ljubljana se predstavi

• Ekipa Ale BTC Ljubljana se predstavi

V središču Verone je bila predstavitev novo nastale slovensko-italijanske ekipe Ale BTC Ljubljana. V njej bodo dirkale štiri Slovenke.

18. november

AleBTC_PrijavimseNa prireditvi, ki so jo Italijani organizirali na vrhunski ravni (med gosti je bil tudi sloviti Mario Cippolini), se je predstavilo 12 deklet, ki bodo v novi sezoni imela visoke cilje. V njej bo šest kolesark, ki so doslej dirkale za BTC City Ljubljana. Ob Eugeniji Bujak, Urši Pintar, Urški Bravec in Urški Žigart ostajata tudi Nizozemka Maaike Boogaard in Rusinja Anastasiia Chursina, glavna zvezdnica ekipe pa bo nekdanja svetovna prvakinja, Italijanka Marta Bastianelli. Predsednica kluba, ki bo imel sedež v Italiji, je Alessia Piccolo, podpredsednica pa Maja Oven. Gorazd Penko bo odslej eden od treh športnih direktorjev, za Prijavim.se pa je povedal: “Za nas in ekipo Ale je bila združitev edina možnost, da ostanemo in dirkamo na najvišjem nivoju. Z združitvijo je obema direktorjema ekip, tako Italijanu Fortunatu Lacquanitiju, ki ima v svoji karieri že 20 medalj iz svetovnih prvenstev pri dekletih kot tudi meni, uspelo združiti kvaliteto. Predlog za združitev je prišel s strani našega novega partnerja. Priložnosti in dela bo za vseh 12 kolesark več kot dovolj, z Bastianellijevo pa štartamo tudi na končno uvrstitev med prve tri v world touru. Na programu je 120 štartov, kar je izredno veliko.”

Penko od Slovenk največ pričakuje od Bujakove in Pintarjeve. Slednja prav tako ni skrivala navdušenja: “To je velik korak v ženskem kolesarstvu, tudi v Sloveniji. Ko sem devet let nazaj začela s kolesarjenjem, si nisem predstavljala, da je kaj takega mogoče. Pred nami je velika priložnost, da naredimo korak dlje in se pridružimo najboljšim tudi v globalnem smislu. Ekipa bo na zelo visokem nivoju. Dirkale bomo veliko, nekoliko več kot lansko leto. Sezono bomo začele kar hitro, zame se začne v Avstraliji. Cilj ekipe je, da čimvečkrat posežemo po stopničkah.”

KZS/Prijavim.se
    Foto: Prijavim.se