EP Goes – za uvod navdušil Matej Mohorič

• EP Goes – za uvod navdušil Matej Mohorič

Mladi kolesarji se prav v teh dneh v Goesu merijo za naslove Stare celine, medtem ko bodo po londonskih obračunih najboljši znova skupaj sredi septembra v Valkenburgu na skrajnem južnem delu Nizozemske. Evropsko prvenstvo se je danes začelo tudi z lepim dosežkom slovenskih kolesarjev, ki so po daljšem obdobju po zaslugi Mateja Mohoriča na evropskih prvenstvih znova pri odličju v vožnji na čas. Na izjemno zahtevni progi, dolgi 25 km, ki je nastopajočim ponudila visok tehnični izziv, je bil ves čas med najboljšimi tudi mladi Besničan Matej Mohorič, ki je na koncu osvojil bronasto odličje, za 2. mestom pa je zaostal zgolj za 05 stotink sekunde. Najhitrejši je bil Danec Mathias Wicman Krigbaum, ki je bil v cilju skoraj 10 sekund pred zasledovalci. Zelo uspešno sta nastopila tudi državni prvak David Per, ki je končal na 14. mestu, Martin Otoničar pa je bil 25-ti.

Izjemno sem zadovoljen ob tem uspehu, saj sem se v največji meri pripravljal na sobotno cestno preizkušnjo. Pričakoval sem, da sem v dobri formi, vsekakor pa v kronometru nisem pričakoval odličja. Ves čas pa sem imel dober občutek. vsekakor je to izjemen obet za naprej. Časa za obnovo moči bo dovolj, prepričan sem, da smo izjemno močni za cestno preizkušnjo in naredil bom vse, da nam uspe, je povedal Matej Mohorič, ko je stopil z zmagovalnega odra.
    Še pred cestno dirko mladincev v soboto bomo v vožnji na čas videli mladinko Urško Kalan (petek, 10.00) ter Jana Tratnika in Klemena Štimulaka (15.00) med mlajšimi člani.

Prvi slovenski adut v tej kategoriji Jan Polanc pa se je nastopu na Nizozemskem v avgustu odpovedal, saj si čim više želi septembra, ko bo v Valkenburhu, na jugu Nizozemske še boj za mavrične majice. Kranjčan pa si želi tudi visok plasma na večetapni dirki Tour del Avennir, ki je bila v svetu kolesarstva, ko izvzamemo poklicne kolesarje ena najbolj, če ne najbolj cenjena dirka.

Izidi: Kronometer – mladinci (24,9 km): 1. Krigbaum (Dan) 30:15.45, 2. Mullen (Irs) +9.50, 3. Mohorič 10.45….14. Per 1.09….25. Otoničar (vsi Slo) 1.24. (Dr)