Ep na Češkem – poročilo iz Olomouca

• Ep na Češkem – poročilo iz Olomouca

Pozdrav,
    prizorišče današnjega kronometra za kategorijo U23 (moški) in mladink je bilo Brno.
    Medtem ko Slovenci nismo meli na startu mladink, pa so se na 23 km dolgo progo podali trije slovenski kolesarji:
    Marko Pavlič, Luka Pibernik in Jan Polanc (vsi Radenska KD Življenje).
    Proga je bila izjemno težka in tudi tehnično zahtevna s štirimi obrati in številnimi ostrimi ovinki. Startno ciljni prostor pa je bil avto-motodrom, kjer se vsako leto odvija tudi moto GP.

Tekmovalci, ki so štartali v ospredju so imeli nekoliko prednosti zaradi šibkejšega vetra, kot tisti z zaključka startne liste. Tako je Belgijec Victor Campenaerts že kmalu postavil neulovljiv čas s povprečno hitrostjo dobrih 45 km/h. Srebro je osvojil Ukrajinec Olexandr Golovash, bron pa Nemec Jasha Sutterlin.

Naši pod pričakovanji, saj so se uvrstili v drugo polovico uvrščenih. Jan Polanc (+1min55) 34., Marko Pavlič (+2min10) 41. in Luka Pibernik (+2min54) 54.

REZULTATI

Jan Polanc je ob prihodu v cilj dejal:
    »Vsekakor nisem zadovoljen z vožnjo, saj nikakor nisem uspel ujeti pravega ritma. Sploh v začetku bi moral iti hitreje, na koncu pa je itak šlo, kolikor so pač nesle noge. Verjamem, da bo v nedeljo bolje.«

Marko Pavlič je bil še najbolj dobre volje od naših:
    »Šel sem v enakomernem ritmu in sem kar zadovoljen z vožnjo. Vsekakor sem dal vse od sebe in to je to, kar trenutno zmorem«

Po končanem kronometru je s strani strokovnega osebja (Cimprič, Hauptman, Hvastija) kar nekaj idej in načrtov pristalo podčrtanih v beležnici, kjer se snuje prihodnost slovenskega kolesarstva…

Omenimo še, da je med mladinkami slavila Francozinja Eraud Severine.

Jutri se v Olomoucu začnejo cestne preizkušnje.
    Med našimi gredo najprej na start mladinci (123 km):
    1. PER DAVID
    2. NOVAK DOMEN
    3. ŠAFARIČ KOLAR MATIC
    4. RUČIGAJ ZIGA
    5. KUMAR KRISTJAN
    6. KATRAŠNIK GASPER
    7. VEBER MATIC

popoldne pa še Urška Kalan v kategoriji U23 med ženskami (123 km).

Tokrat pa v boj za medalje, so povedali fantje na večernem sestanku…
    Lep pozdrav iz Olomouca,

Aleš Kalan