EP- tretji dan – Mohoriču in Katrašniku 4. in 5. mesto

• EP- tretji dan – Mohoriču in Katrašniku 4. in 5. mesto

Dirka se je začela izredno živčno in že v prvem krogu so številni padci in okvare koles poskrbeli za prvo selekcijo. Dirka na izredno tehnično zahtevni progi (številni ovinki, ozka cesta in veter) se je začela razpleti v 5 krogu, ko je v ospredju ostala deseterica kolesarjev med katerimi sta bila tudi Matej Mohorič in Gašper Katrašnik.

Na začetku zadnjega kroga je prednost deseterice znašala 40 sekund. Prednost ubežnikov se je proti cilju zmanjševala in tri kilometre do cilja znašala še 20 sekund. Medtem so se v ospredju začeli poskusi pobegov. Tri kilometre do cilja se je trojici kolesarjev uspelo priboriti 5 sekund prednosti, katerim se je nekoliko kasneje pridružil še Mohorič. Kilometer do cilja smo imeli naslednjo situacijo, štirje kolesarji (Mohorič) so imeli 5 sekund prednosti pred naslednjo skupino šestih kolesarjev (Katrašnik), glavnina je za njimi zaostajala 15 sekund. V zadnjem kilometru se je za napad prvi odločil Mohorič, ki si ni uspel privoziti zadostne prednosti in so ga ostali trije kolesarji uspeli prehiteti v ciljni ravnini. V ozadju je Gašper Katrašnik uspel dobiti šprint šesterice za 5. mesto. Ostala naša dva kolesarja Martin Otoničar in David Per sta v cilj prišla z glavnino medtem, ko je Jure Miškulin zaradi padca odstopil.

Selektor mladincev Andrej Cimprič je po dirki povedal: »Izredno sem zadovoljen z nastopom naših tekmovalcev. Celotno dirko smo imeli pod kontrolo in tudi v odločilnem trenutku sta bila naša tekmovalca na pravem mestu. Na žalost se nam na koncu ni vse izšlo kot smo želeli, zato imam nekoliko grenak priokus, kajti medalja je bila zelo blizu. Vendar smo kljub vsemu pokazali, da z mladimi odlično delamo in od te generacije lahko še veliko pričakujemo«.

Prvenstvo se bo že danes nadaljevalo s cestno dirko žensk v kategoriji pod 23 let v kateri Slovenci nimamo svoje predstavnice. Jutri pa bosta na sporedu še cestni dirki mladink (Urška Kalan) in moških pod 23 let v kateri nas bodo zastopali Klemen Štimulak, Luka Pibernik, Andrej Rajšp, Tim Mikelj in Jan Tratnik.

REZULTATI:
    Mladinci (129km)