Eugenia Bujak bo odslej kolesarila za Slovenijo


 • Eugenia Bujak bo odslej kolesarila za Slovenijo

  Eugenia Bujak bo odslej kolesarila za Slovenijo

  Poljska kolesarka Eugenia Bujak bo po novem kolesarila za slovensko reprezentanco, saj je pridobila slovensko državljanstvo in izpolnila še zadnji pogoj, da v prihodnje dirka kot Slovenka. Doslej je 28-letnica, sicer dolgoletna članica BTC City Ljubljane, tekmovala za Poljsko.

  “S pridobitvijo slovenskega državljanstva je odlična kolesarka, članica ekipe BTC City Ljubljana, izpolnila vse pogoje, da bo lahko zastopala Slovenijo. Osemindvajsetletna, v Litvi rojena kolesarka, je doslej na največjih tekmovanjih tekmovala za Poljsko. Na podlagi odličnega počutja v ekipi BTC City Ljubljana pa se je odločila še za ta velik korak v njeni karieri,” je razkrila Kolesarska zveza Slovenije, novico pa so potrdila tudi v njeni ekipa BTC City Ljubljana.

  O prevzemu slovenskega državljanstva je povedala:

  »Zelo sem vesela spremembe državljanstva. V Sloveniji se odlično počutim in sem zato še toliko bolj vesela, da bom dobila možnost tekmovati v slovenskem dresu. Obljubim, da mi bo na tekmah bilo srce za Slovenijo in obenem upam, da bom s tem pomagala pri nadaljnjem razvoju ženskega kolesarstva v Sloveniji. Zelo sem hvaležna za to priložnost in naredila bom vse, da vas ne bom nikoli razočarala.«

  Bujakova je največji uspeh v karieri dosegla z zmago na veliki nagradi Plouaya, ki šteje za točke svetovne serije. Za BTC City Ljubljano kolesari od leta 2014.

  Comments are closed.