GP IZOLA BUTAN PLIN

• GP IZOLA BUTAN PLIN

Obveščamo vas, da Kolesarska zveza Slovenije v sodelovanju z generalnim pokroviteljem podjetjem Butan plin in občino Izola ter podporo občine Koper, v nedeljo 23. februarja 2014 organizira mednarodno kolesarsko dirko v Izoli in njeni okolici. Dirka je v koledarju svetovne kolesarske zveze UCI za kategorije elite (člani) in šteje za točkovanje Europe tour. Kategorija dirke je 1.2.

KZS se je za zgodnji termin odločila, ker je v tem delu Evrope zelo malo dirk, okolje pa je primerno za izvedbo v tem času. Poleg tega KZS želi na Primorskem spodbuditi zanimanje za kolesarski šport med mladimi. Sploh glede tekmovalnega pogona, saj na obalnem delu Primorske ni aktivnega kluba ali društva.

Predstavitev ekip in podpisovanje startne liste bo ob 10.45h na Lonki (center mesta) v Izoli, start pa bo na istem mestu ob 12h. Trasa vodi proti Kopru, sledita dva ravninska kroga proti Vanganelu, nato bodo kolesarji krenili proti Rižani in se povzpeli proti Gračišču ter se mimo Svetega Antona zopet vrnili v Koper, kjer bodo ponovno prekolesarili »Vanganelski« krog. Zadnji del z vzponom na Gračišče in »Vanganelski krog« prevozijo še enkrat, nato pa se vrnejo v Izolo, kjer za zaključek kolesarje čakajo trije selektivni krogi na Jagodje.

Dolžina dirke je 142 kilometrov, kolesarje pa se na cilju v Cankarjevem drevoredu v Izoli pričakuje okoli 15.30 ure. Podelitev priznanj najboljšim trem na dirki, najboljšemu kolesarju U23, najboljši ekipi ter najboljšima na gorskih oziroma letečih ciljih bo približno 15 minut po prihodu v cilj na prireditvenem prostoru na Lonki.

Podeljevalca bosta župan Občine Izola mag. Iztok Kolenc in predsednik KZS ter direktor podjetja Butan plin Tomaž Grm.

Za samo izvedbo dirke je poglavitnega pomena sodelovanje celotnega okolja in domačini so z veseljem potrdili svoj doprinos.

Prijavljene ekipe in kolesarji

Do danes, 19.02.2014 je na dirko prijavljenih 22 ekip, večina s po 8 kolesarji in 4 rezervami.

Točna startna lista bo znana v nedeljo 23. 02.2014 ob 10h, po končani kontroli licenc. 17 ekip ima kontinentalno UCI licenco, 5 pa je klubskih. Prihajajo iz 10. držav: Slovenije (3), Avstrije (6), Hrvaške (3), Italije (4), Rusije (1), Japonske (1), Irske (1), Madžarske (1), Azerbajdžana (1), in Srbije (1).

169 prijavljenih kolesarjev (brez rezerv) prihaja iz 22 držav: Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Italije, Rusije, Japonske, Irske, Madžarske, Srbije, Južne Afrike, Romunije, Švedske, Ukrajine, Velike Britanije, Belgije, Češke, Slovaške, Nemčije, Avstralije, Finske, Francije in Švice.

Najmočnejše ekipe na dirki so glede na aktualno UCI fiktivno lestvico ekip so Adria Mobil , Synergy Baku Cycling Project in Meridiana Kamen team.

Fictitious_ranking_comp23877_2014.pdf

Top 15 Competitors – vir: Procyclingstats.com

1.SINKEWITZ Patrik327
    2.ROGINA Radoslav300
    3.MUGERLI Matej249
    4.KVASINA Matija200
    5.MUCELLI Davide140
    6.PASQUALON Andrea133
    7.PIBERNIK Luka113
    8.GOLCER Jure89
    9.STIMULAK Klemen84
    10.EIBEGGER Markus82
    11.JANORSCHKE Grischa81
    12.FAJT Kristjan77
    13.NECHITA Andrei65
    14.BALDO Nicolas57
    15.PöSTLBERGER Lukas54

Komentar Martina Hvastije, športnega direktorja Odbora za cestno kolesarstvo pri KZS:
    »Med posamezniki je glede na laske rezultate prvo ime zagotovo Matej Mugerli, sledita pa Radoslav Rogina (oba Adria Mobil) in Luka Pibernik (Radenska). Kolesarji slovenskih klubov bodo verjetno tudi najbolj motivirani na »domačem terenu«.

Sicer pa bo razplet zaradi prve izvedbe dirke na tej trasi precej nepredvidljiv. Proga je selektivna in tehnično precej zahtevna, predvsem glede na dejstvo, da gre za terminsko zelo zgodnjo dirko, tako rekoč sredi pripravljalnega obdobja. Dvakrat vzpon na Gračišče oziroma Sveti Anton v prvem delu dirke in trije finalni krogi v Izoli z vzponom na Jagodje (Belveder) bodo zagotovo opravil precejšnjo selekcijo. Zato lahko pričakujemo obračun najboljših na zaključnih krogih v Izoli in morda sprint manjše skupine za zmago.«

Vabljeni v nedeljo v Izolo!

1. Obvestilo za javnost
    1. Letak za dirko – enostranski, dvostranski