Grega Bole vodilni na Japonskem

Grega Bole vodilni na Japonskem

Kyoto, 21. maja – Kolesarji Bahrain Meride nastopajo na etapni dirki prve kategorije na Japonskem, kjer na začetku blesti Grega Bole. Gorenjec je na uvodnem prologu zaostal le dve sekundi, zato je imel pred prvo šprintersko etapo veliko priložnost za vodstvo. Zmaga se mu je izmuznila, zelena majica vodilnega pa ne.

»Danes bi lahko zmagali, a nas je nažalost Takeaki Amezawa presenetil z napadom tik pred ciljem. Ujel sem ga na ciljni črti, prehitel pa žal ne. Lahko rečem, da smo dirkali kot odlična ekipa, zaslužili smo to, lepo je biti vodilni,« je v Kyotu povedal Bole.

Kratke etape presenetile Bahrain

Dirka je bila zelo kratka, 105 kilometrov dolga etapa se je končala po manj kot treh urah, kar je presenetilo tudi Bahrain. Z Boletom kot kapetanom so na Japonsko prišli po etapne zmage, zaenkrat so ostali praznih rok, a bodo imeli priložnosti še dovolj. Do konca dirke je še šest etap, na vsaj petih od šestih bi bil Bole lahko nevaren v zaključku, vzpon na goro Fuji pa bo zanj bržkone preveč.

Na dirki v dresu Bahraina nastopa tudi David Per, ki je v cilj prišel na 58. mestu, 50 sekund za zmagovalcem.