Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

luka

Mezgec zmagal v Celju in oblekel zeleno majico

Celje, 20. junija - Luka Mezgec je v Celju po več kot dveh letih znova dobil etapo kolesarske dirke po Sloveniji. Prvo je vknjižil v dežju v Ljubljani, danes v vročini v Celju. S tem je oblekel zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku ter rdečo za najboljšega po točkah. Prvo bo bržčas predal že v petek, drugo bo skušal pripeljati do nedelje in Novega mesta.

Evropske igre

Slovenska sedmerica na evropskih igrah v Minsku

Ljubljana, 18. junija - V že tako natrpanem kolesarskem junijskem programu so letos na sporedu tudi evropske igre, na katere potuje tudi številčna slovenska odprava, selektorja Gorazd Penko in Andrej Hauptman bosta v Minsk odpeljala sedem kolesarjev in kolesark.

Prikaži več

Another angle on the last tricky corner on the Black Snake; photo by Keith Valentine

Jutri DP v spustu, v torek na sporedu še kros

Sobota, 22. junija - Gorski kolesarji se bodo jutri pomerili za naslove državnih prvakov v spustu v Trbovljah, v torek pa še na državnem prvenstvu v gorskokolesarskem krosu na Ravnah na Koroškem.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Prikaži več

Zbirka povezav do koristnih informacij.

Na enem mestu zbrane povezave do razpisov, izobraževanj ter ostalih pomembnih informacij na spletišču Kolesarske zveze Slovenije.

Preberi več

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic in imetniki licenc.

Preberi več

Preznično voščilo

Praznično voščilo

Kolesarska zveza Slovenije Vam želi vesele praznike ter srečno v 2018!

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Večer zvezd 2016

Na Ljubljanskem gradu je potekala že tradicionalna prireditev Večer zvezd, namenjena najbolj zaslužnim kolesarjem iztekajočega se leta. V športno umetniškem večeru so bili predstavljeni posamezni kolesarji, ki so po oceni Kolesarske zveze Slovenije najbolj zaznamovali leto 2016.

cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo