Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

Aktualno

Mohorič z zadnjimi atomi do velike zmage na Binck Bank Touru!

Geraardsbergen - Po pobegu v tretji etapi dirke svetovne serije Binck Bank Tour je Matej Mohorič oblekel zeleno majico vodilnega in se odločil, da jo bo zadržal do konca. Že včeraj je bil na preizkušnji, danes so si napadi sledili z vseh strani, a je Mohorič tudi na kockah in slovitem Muuru v Geraardsbergnu stisnil zobe za prvo skupno zmago na etapnih dirkah svetovne serije!

moho cilj

Kljub borbeni predstavi ob obilici smole ni šlo

Glasgow, 13. avgusta - Slovenski kolesarji so se v Glasgowu predstavili v dobri luči, a za vrhunski rezultat na evropskem prvenstvu potrebuješ tudi nekaj sreče, te pa Slovenci celo dirko niso imeli. Začelo se je z defektom Luke Mezgeca v prvem krogu, nato pa so se počene zračnice in padci kar vrstili, vseeno pa je Matej Mohorič s 16. mestom poskrbel, da so Slovenci zabeležili soliden rezultat.

Prikaži več

Slovenia's Tanja Zakelj is greeted by the crowd as she crosses the finish of the Womens Cross Country event during the European Championships at the Cathkin Braes Mountain Bike Trails, near Glasgow, Scotland, Tuesday Aug. 7, 2018. (Jane Barlow/PA via AP)

Žakljeva v Glasgowu ob bučni podpori 12.

Glasgow, 7. avgusta - Najboljša slovenska gorska kolesarka v olimpijskem krosu Tanja Žakelj je na evropskem prvenstvu v Glasgowu zasedla 12. mesto. Zmagala je svetovna prvakinja, Švicarka Jolanda Neff, in se razveselila tretjega naslova najboljše na stari celini.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Aktualno

Zbirka povezav do koristnih informacij.

Na enem mestu zbrane povezave do razpisov, izobraževanj ter ostalih pomembnih informacij na spletišču Kolesarske zveze Slovenije.

Preberi več

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic in imetniki licenc.

Preberi več

Preznično voščilo

Praznično voščilo

Kolesarska zveza Slovenije Vam želi vesele praznike ter srečno v 2018!

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Večer zvezd 2016

Na Ljubljanskem gradu je potekala že tradicionalna prireditev Večer zvezd, namenjena najbolj zaslužnim kolesarjem iztekajočega se leta. V športno umetniškem večeru so bili predstavljeni posamezni kolesarji, ki so po oceni Kolesarske zveze Slovenije najbolj zaznamovali leto 2016.

cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo