Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

Aktualno

Denmark's Magnus Nielsen (L) celebrates as he crosses the finish line to win, ahead of Spain's Jon Izagirre (2ndR) and Netherlands' Bauke Mollema (Rear R) the 15th stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race, between Millau and Carcassonne on July 22, 2018. / AFP PHOTO / Philippe LOPEZCort Nielsen dopolnil popoln vikend Astane

Danec Magnus Cort Nielsen je bil najmočnejši v sprintu trojice preostalih ubežnikov v 14. etapi Toura, ki se je po 181,5 kilometra končala v Carcassonnu. Najboljši v skupnem seštevku so danes znova dali priložnost ubežnikom, do cilja so prišli z dobrimi 13 minutami zaostanka. Do sprememb med njimi ni prišlo, v rumeni majici je ostal Geraint Thomas.

pogačar 12

Sanje o kolajni je razblinil padec

Zlin, 15. julija – Slovenska reprezentanca do 23 let ima v Tadeju Pogačarju enega najboljših mladih kolesarjev na svetu in vodja odprave na evropsko prvenstvo v Zlinu je bil tudi tokrat zelo blizu, da konča na odru za zmagovalce, potem pa mu je dobro uvrstitev preprečil padec dva kroga pred ciljem.

Na Krvavcu najboljša Pintaričeva in Naglič

Krvavec, 22. julija – Na Krvavcu so se za naslove državnih prvakov pomerili najboljši slovenski tekmovalci v gorskokolesarskem krosu. V moški konkurenci je dirka pripadla Roku Nagliču, ki je tako postal tudi prvak v konkurenci do 23 let, v ženski pa je Blaža Pintarič prekinila triletno vladavino Tanje Žakelj.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Aktualno

Zbirka povezav do koristnih informacij.

Na enem mestu zbrane povezave do razpisov, izobraževanj ter ostalih pomembnih informacij na spletišču Kolesarske zveze Slovenije.

Preberi več

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic in imetniki licenc.

Preberi več

Preznično voščilo

Praznično voščilo

Kolesarska zveza Slovenije Vam želi vesele praznike ter srečno v 2018!

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Večer zvezd 2016

Na Ljubljanskem gradu je potekala že tradicionalna prireditev Večer zvezd, namenjena najbolj zaslužnim kolesarjem iztekajočega se leta. V športno umetniškem večeru so bili predstavljeni posamezni kolesarji, ki so po oceni Kolesarske zveze Slovenije najbolj zaznamovali leto 2016.

cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo