Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

Aktualno

TOPSHOT - British cyclist Christopher Froome celebrates as he wears the pink jersey on the podium after winning the 19th stage from Venaria Reale to Bardonecchia during the 101st Giro d'Italia, Tour of Italy, on May 25, 2018 in Bardonecchia. / AFP PHOTO / LUK BENIES

Froome s kraljevsko predstavo v rožnatem

Jafferau, 26. maja - Tom Dumoulin in Simon Yates sta se več kot 14 dni borila za sekunde in preračunavala, koliko kdo od njiju potrebuje časa, da bo rožnato majico prinesel do Rima. Nato pa je v kraljevski 19. etapi letošnjega Gira v ospredje stopil Chris Froome in v enem samem popoldnevu dirko postavil na glavo z najboljšo vožnjo svoje kariere.

bole

Bole še enkrat na vrhu, prvič letos tudi Korošec

Izu, 26. maja - Slovenec v dresu Bahrain Meride Grega Bole je na Japonskem še naprej v izvrstni formi. V sedmi etapi je bil član ubežne četverice, ki si je privozila dobro minuto prednosti, na koncu je v Izuju v ciljnem šprintu gladko slavil še drugič na letošnji dirki po Japonski. Ostaja v modri majici, spet se je prebil tudi v deseterico skupnega seštevka.

Tanja Zakelj JAR 2018

Tanja Žakelj zadovoljna po 11. mestu

Albstadt, 20. maja – Najboljša slovenska gorska kolesarka zadnjih let Tanja Žakelj je na prvi evropski tekmi svetovnega pokala v olimpijskem krosu v nemškem Albstadtu zasedla 11. mestu. Žakljeva je bila po slabem nastopu na petkovem kratkem krosu polna dvomov, štartala je iz ozadja, nato pa stopnjevala tempo in se prebila tik za deseterico.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Aktualno

Zbirka povezav do koristnih informacij.

Na enem mestu zbrane povezave do razpisov, izobraževanj ter ostalih pomembnih informacij na spletišču Kolesarske zveze Slovenije.

Preberi več

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic in imetniki licenc.

Preberi več

Preznično voščilo

Praznično voščilo

Kolesarska zveza Slovenije Vam želi vesele praznike ter srečno v 2018!

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Večer zvezd 2016

Na Ljubljanskem gradu je potekala že tradicionalna prireditev Večer zvezd, namenjena najbolj zaslužnim kolesarjem iztekajočega se leta. V športno umetniškem večeru so bili predstavljeni posamezni kolesarji, ki so po oceni Kolesarske zveze Slovenije najbolj zaznamovali leto 2016.

cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo