Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

rogla1

Po igri stotink je Roglič osvojil Tirreno Adriatico

San Bendetto del Tronto, 19. marca - Dirka od Tirenskega do Jadranskega morja je bila ena najbolj tesnih v zgodovini kolesarskega športa, Primož Roglič jo je po podatkih prirediteljev dirke v skupnem seštevku dobil za vsega 0,31 sekunde. To je bila njegova osma zmaga na večetapnih dirkah, s katero si zdaj deli šesto mesto med aktivnimi kolesarji.

zastava

Na kongresu v Rimu v ospredju poudarjena vloga žensk

Rim, 12. marca – Predsednik Kolesarske zveze Slovenije Tomaž Grm in generalni sekretar Aleš Kalan sta se udeležila kongresa Evropske kolesarske zveze, kjer so govorili o večji vlogi žensk v krovnih organizacijah, pa tudi o prireditelju prihajajočega evropskega prvenstva.

_U3C0087

Pintaričeva na Lanzarotu do zmage, Žakljeva peta

Lanzarote, 31. januarja - Blaža Pintarič in Tanja Žakelj se na Kanarskih otokih pripravljata na začetek sezone, vmes sta se za popestritev treninga udeležili tudi dirke Lanzarote 4 Stage MTB Race. Pintaričeva je bila prepričljivo najhitrejša, Žakljeva pa je končala na petem mestu.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Prikaži več

Zbirka povezav do koristnih informacij.

Na enem mestu zbrane povezave do razpisov, izobraževanj ter ostalih pomembnih informacij na spletišču Kolesarske zveze Slovenije.

Preberi več

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic in imetniki licenc.

Preberi več

Preznično voščilo

Praznično voščilo

Kolesarska zveza Slovenije Vam želi vesele praznike ter srečno v 2018!

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Večer zvezd 2016

Na Ljubljanskem gradu je potekala že tradicionalna prireditev Večer zvezd, namenjena najbolj zaslužnim kolesarjem iztekajočega se leta. V športno umetniškem večeru so bili predstavljeni posamezni kolesarji, ki so po oceni Kolesarske zveze Slovenije najbolj zaznamovali leto 2016.

cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo