Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

Aktualno

Foto Gian Mattia D'Alberto - LaPresse  19-05-2019 SAN MARINO (RSM) Sport Ciclismo Giro d'Italia 2019 - edizione 102-  tappa 09 RICCIONE SAN MARINO (RSM) ITT km 34,8 Nella foto:  Primoz Roglic (Team Jumbo - Visma), vincitore di tappa Photo Gian Mattia D'Alberto - LaPresse 2019-05-19  SAN MARINO (RSM)  Sport Cycling Giro d'Italia 2019 - 102th edition -  stage 09 RICCIONE SAN MARINO (RSM) ITT km 34,8 In the pic: Primoz Roglic (Team Jumbo - Visma), winner of the stage

Še drugič telemark Rogliča na letošnjem Giru

San Marino, 20. maja - Slovenski kolesarski as Primož Roglič je z današnjo zmago v deveti etapi dirke po Italiji, svojo drugo na letošnjem Giru, vsem tekmecem poslal jasno sporočilo. "Cilj je imeti majico v Veroni," je dal še enkrat vedeti slovenskim novinarjem v San Marinu. Prednost pred najresnejšimi tekmeci je po devetih dneh že precejšnja.

ekipa

Na evropskih igrah tudi osem slovenskih kolesarjev

Ljubljana, 9. aprila - V Ljubljani je Olimpijski komite Slovenije razkril članice in člane slovenske odprave, ki bodo med 21. in 30. junijem nastopili na drugih evropskih igrah v Minsku. Del reprezentance bo tudi pet slovenskih kolesarjev in tri kolesarke, ki se bodo pomerili na cestni dirki.

kros

V Kamniku najboljša Braidot in Lechnerjeva, Naglič sedmi

Kamnik, 14. maja – Ta konec tedna je v Kamniku potekal že 22. kamniški kros (UCI C.1), ki je štel tudi za slovenski pokal SloXcup. Zmagi v kategoriji elite sta pripadli Italijanoma Evi Lechner in Luci Braidotu, izkazal se je tudi Rok Naglič s sedmim mestom.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Aktualno

Zbirka povezav do koristnih informacij.

Na enem mestu zbrane povezave do razpisov, izobraževanj ter ostalih pomembnih informacij na spletišču Kolesarske zveze Slovenije.

Preberi več

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic in imetniki licenc.

Preberi več

Preznično voščilo

Praznično voščilo

Kolesarska zveza Slovenije Vam želi vesele praznike ter srečno v 2018!

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Večer zvezd 2016

Na Ljubljanskem gradu je potekala že tradicionalna prireditev Večer zvezd, namenjena najbolj zaslužnim kolesarjem iztekajočega se leta. V športno umetniškem večeru so bili predstavljeni posamezni kolesarji, ki so po oceni Kolesarske zveze Slovenije najbolj zaznamovali leto 2016.

cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo