Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

nibali rogla

Polanc rožnato majico predal Carapazu, Roglič je drugi

Courmayer, 25. maja - Ekvadorski kolesar Richard Carapaz je z zmago v 14. etapi dirke po Italiji prevzel vodstvo v skupnem seštevku, ki jo je dva dni nosil Slovenec Jan Polanc. Primož Roglič je danes končal v skupini s favoriti, ki je zaostala minuto in 54 sekund, in zadržal drugo mesto skupno.

ekipa

Na evropskih igrah tudi osem slovenskih kolesarjev

Ljubljana, 9. aprila - V Ljubljani je Olimpijski komite Slovenije razkril članice in člane slovenske odprave, ki bodo med 21. in 30. junijem nastopili na drugih evropskih igrah v Minsku. Del reprezentance bo tudi pet slovenskih kolesarjev in tri kolesarke, ki se bodo pomerili na cestni dirki.

kros

V Kamniku najboljša Braidot in Lechnerjeva, Naglič sedmi

Kamnik, 14. maja – Ta konec tedna je v Kamniku potekal že 22. kamniški kros (UCI C.1), ki je štel tudi za slovenski pokal SloXcup. Zmagi v kategoriji elite sta pripadli Italijanoma Evi Lechner in Luci Braidotu, izkazal se je tudi Rok Naglič s sedmim mestom.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Prikaži več

Zbirka povezav do koristnih informacij.

Na enem mestu zbrane povezave do razpisov, izobraževanj ter ostalih pomembnih informacij na spletišču Kolesarske zveze Slovenije.

Preberi več

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic in imetniki licenc.

Preberi več

Preznično voščilo

Praznično voščilo

Kolesarska zveza Slovenije Vam želi vesele praznike ter srečno v 2018!

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Večer zvezd 2016

Na Ljubljanskem gradu je potekala že tradicionalna prireditev Večer zvezd, namenjena najbolj zaslužnim kolesarjem iztekajočega se leta. V športno umetniškem večeru so bili predstavljeni posamezni kolesarji, ki so po oceni Kolesarske zveze Slovenije najbolj zaznamovali leto 2016.

cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo