Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

moni rogla

Na Večeru zvezd okronali Rogliča in Hrastnikovo

Ljubljana, 6. novembra – Ob prehodu iz sezone 2018 v novo z letnico 2019 je Kolesarska zveza Slovenije na Ljubljanskem gradu pripravila Večer zvezd in podelila nagrade najboljšim posameznikom sezone. Med profesionalci sta to postala Primož Roglič in Monika Hrastnik, selekcija do 23 let pa najboljša ekipa minulega leta.

kolo

Katrašnik še tretjič zapored najboljši v Podsmreki

Podsmreka, 15. oktobra - Kolesarska sezona na slovenskih tleh se je zaključila z VN Avtomojstra v Podsmreki, kjer so se zbrali najboljši kolesarji slovenskih klubov, dirkal pa je tudi Matej Mohorič, ki je še dan pred tem dirkal tudi v Lombardiji. Še tretje leto zapored je bil najboljši Gašper Katrašnik, zmaga je tako odšla novomeški Adrii Mobil.

Monika Hrastnik - EDC Spicak 2018

Obilica smole preprečila vidnejši rezultat

Lenzerheide, 10. septembra -  Slovenci so na svetovno prvenstvo v Švico odšli z visokimi pričakovanji predvsem po zaslugi Monike Hrastnik, a je najboljša slovenska spustašica po padcu končala v bolnišnici in izpustila finale. Tudi Jure Žabjek je ostal brez finala zaradi poškodbe, Tanja Žakelj pa je dosegla precej manjk, kot je pričakovala.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Prikaži več

Zbirka povezav do koristnih informacij.

Na enem mestu zbrane povezave do razpisov, izobraževanj ter ostalih pomembnih informacij na spletišču Kolesarske zveze Slovenije.

Preberi več

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic in imetniki licenc.

Preberi več

Preznično voščilo

Praznično voščilo

Kolesarska zveza Slovenije Vam želi vesele praznike ter srečno v 2018!

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Večer zvezd 2016

Na Ljubljanskem gradu je potekala že tradicionalna prireditev Večer zvezd, namenjena najbolj zaslužnim kolesarjem iztekajočega se leta. V športno umetniškem večeru so bili predstavljeni posamezni kolesarji, ki so po oceni Kolesarske zveze Slovenije najbolj zaznamovali leto 2016.

cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo