Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

Varno na kolesu

Pričenja se akcija "Varno na kolesu"

Z novim šolski letom je družba Butan plin skupaj s partnerji, ki se jim pridružuje tudi Kolesarska zveza Slovenije, ponovno pognala kolesa razpisa Varno na kolesu. Razpis je namenjen šolarjem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit in poteka že peto leto zapored. Poleg nekoliko osveženih nagrad je letos še povečan nagradni sklad razpisa, ki skupaj znaša več kot 20.000 evrov. K sodelovanju so vabljene vse osnovne šole, prijave pa so na voljo še do 23. Septembra 2016.

Cestno Evropsko Prvenstvo

Selektor Štangelj izbral kolesarje za svetovno prvenstvo

Na svetovnem prvenstvu, ki bo od 9. do 16. oktobra v Dohi v Katarju, bodo Slovenijo zastopali Primož Roglič v kronometru ter Luka Mezgec, Grega Bole in Borut Božič na cestni dirki.

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Mitja Ergaver

Mitja Ergaver svetovni prvak v štirikrosu

Mitja Ergaver je v Val di Soleju postal novi svetovni prvak v štirikrosu. Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je bil 10., Urban Rotnik, Kevin Berginc in Matija Stupar so obtičali v osmini finala in zasedli 18., 22. in 30. mesto.

Jure Žabjek je v spustu prikolesaril do 30. mesta in uspeha kariere na SP, Monika Hrastnik pa je v polfinalu 4X padla in se težje poškodovala, tako da v spustu ni mogla nastopiti.

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic KZS, kar je v sistemu članstva KZS novost, in imetniki licenc KZS.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Prikaži več
cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo