Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) združuje društva, klube, organizacije in posameznike, ki se ukvarjajo s kolesarskim športom na območju Republike Slovenije in se v KZS združujejo z namenom, da bi skupno izvajali naloge, pomembne za razvoj kolesarskega športa, za razvoj kolesarske dejavnosti na splošno, predvsem pa razvoj slovenskih kolesarskih reprezentanc.

IMG_4275 2

Roglič za konec prišel, videl in zmagal

Novo mesto, 18. junija – Primož Roglič je s simultanko v kronometru premagal Jana Tratnika in z drugo etapno zmago potrdil, da je zasluženo najboljši kolesar na 25. slovenski pentlji. Ob jubileju dirke je tako še drugič v karieri postal njen kralj, o uspehu letošnje dirke po Sloveniji, ki je požela ogromno zanimanja tudi iz tujine, pa se bo še dolgo govorilo.

moho

Mohorič kronal prevlado Bahraina

Mirna Peč, 24. junija – Dolenjska je gostila državno prvenstvo, kjer je imela Bahrain Merida veliko številčno premoč. Taktični načrt se jim je izšel za čisto desetko, majico državnega prvaka bo nosil Matej Mohorič, na odru za zmagovalce sta se zvrstila še Domen Novak in Luka Pibernik.

hrastnik

Hrastnikova prvič na stopničkah svetovnega pokala

Leogang, 11. junija – Slovensko gorsko kolesarstvo se veseli novega mejnika v tem športu, Monika Hrastnik je s četrtim mestom na tekmi svetovnega pokala v Leogangu v spustu postala prva Slovenka, ki je v tej disciplini stopila na stopničke svetovnega pokala! Hrastnikova je v skupnem seštevku že sedma.

Dres 2016

Dres slovenske reprezentance

ŽELIŠ BITI OPREMLJEN V DRES SLOVENSKE REPREZENTANCE?

Za imetnike kolesarske kartice ali licence KZS že za 108,90 €

Prikaži več

Zbirka povezav do koristnih informacij.

Na enem mestu zbrane povezave do razpisov, izobraževanj ter ostalih pomembnih informacij na spletišču Kolesarske zveze Slovenije.

Preberi več

Članstvo

Postani član KZS

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic in imetniki licenc.

Preberi več

Preznično voščilo

Praznično voščilo

Kolesarska zveza Slovenije Vam želi vesele praznike ter srečno v 2018!

usposabljanje

Termini usposabljanja za gorsko kolesarstvo - razpis 22.10.2016

Objavljeni so predvideni termini usposabljanj gorskega kolesarstva za leto 2016.

Večer zvezd 2016

Na Ljubljanskem gradu je potekala že tradicionalna prireditev Večer zvezd, namenjena najbolj zaslužnim kolesarjem iztekajočega se leta. V športno umetniškem večeru so bili predstavljeni posamezni kolesarji, ki so po oceni Kolesarske zveze Slovenije najbolj zaznamovali leto 2016.

cestno-kolesarstvo
Gorsko-kolesarstvo