Hrastnikova izjemna v Val di Soleju

Hrastnikova izjemna v Val di Soleju

Val di Sole, 7. julija – Slovensko gorsko kolesarstvo je že nekaj časa nazaj dobilo novo zvezdnico svetovnega formata, Monika Hrastnik iz dirke v dirko dokazuje, da spada v sam svetovni vrh. Ker v spustu na stopničkah stoji pet kolesark, je tam že bila, a je tretje mesto iz Val di Soleja zgodovinsko tudi zaradi izjemno majhnega zaostanka za najboljšima na svetu.

Hrastnikova je že v petkovih kvalifikacijah zablestela in Črno kačo, ki je bila še težja zaradi dežja, prevozila najhitreje med vsemi. Zato se je danes na progo podala kot zadnja, na sredini je zaostajala in bila na šestem mestu, nato pa je stopila na plin in se do cilja povsem približala najboljšima Tahnee Seagrave in Rachel Atherton, zaostala je le za sekundo.

Blizu padca, a se je izšlo

»Proga se je povsem posušila, težko je bilo verjeti, da bo tako. Ker sem šla zadnja s štarta, je bilo malo več pritiska, v zgornjem delu še nisem šla na polno, potem pa sem spustila, kolikor je šlo. Nekajkrat sem bila blizu padca, a se je izšlo, zelo vesela sem,« je žarela evropska prvakinja v spustu, ki se tudi na svetovni sceni bliža najboljšim.

Hrastnikova je po štirih dirkah od sedmih na odličnem petem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, novo priložnost, da spet premakne kakšen slovenski mejnik, pa bo imela že prihodnji konec tedna, ko se bodo najboljše tekmovalke v spustu merile v Andori.

(Foto: Klavdij Blažko)