Hrastnikova na Lošinju odlična šesta

Hrastnikova na Lošinju odlična šesta

Lošinj, 22. aprila – Najboljša Slovenka v gorskokolesarskem spustu je odlično začela tudi sezono svetovnega pokala. Po naslovu evropske prvakinje in tretjem mestu na domači tekmi evropskega pokala v Mariboru je na uvodni preizkušnji svetovnega pokala na Lošinju zasedla šesto mesto.

V današnjem finalu je s progo, ki se je končala v središču Velikega Lošinja, najbolje opravila Nicolova, skupna zmagovalka svetovnega pokala in zmagovalka tekme evropskega pokala v Mariboru prejšnjo nedeljo. Drugo mesto je osvojila Britanka Rachel Atherton, ki je zaostala 3,559 sekunde, tretja pa njena rojakinja Tahnee Seagrave z zaostankom 3,778 sekunde. Hrastnikova je bila počasnejša za 12,929 sekunde.

»Prav res sem lahko zadovoljna z začetkom sezone,« je začela Hrastnikova in nadaljevala: »Na zgornjem delu nisem skočila, tam sem izgubila dve do tri sekunde. Sama vožnja je bila v redu. Zadovoljna sem, linije na progi so mi uspele. Bilo pa je spolzko in veliko prahu. Vesela sem.«

Z veliko motivacije za nadaljevanje

Da je blizu najboljšim na svetu, je ugotovila že pred tednom dni na Pohorju, tudi ta konec tedna je bilo temu tako. Na prvem merjenju časa je bila vsega tri sekunde počasnejša od najhitrejše. »Motivacija za naprej je velika. Posebej, ko prideš med deset že na prvem svetovnem pokalu,» je povedala Hrastnikova.

Svetovni pokal je na Lošinj prišel prvič, priložnost za podpiranje slovenskih gorskih kolesarjev so dobili tudi slovenski navijači, ki so navdušili Hrastnikovo: »Ob celi progi je bilo polno slovenskih navijačev. Glasno so navijali. Res je bilo ‘fajn’ vzdušje. Kot doma. Proga je v redu, tudi drugim tekmovalkam je bilo všeč. Organizacija je bila na vrhuncu, fantje so se zelo potrudili.«

Nastopil je tudi Jure Žabjek, ki še ni povsem zacelil poškodbe zapestja, na zahtevni progi je osvojil 31. mesto, tri mesta nižje je končal Miran Vauh.