Hrastnikova prvič na stopničkah svetovnega pokala

Hrastnikova prvič na stopničkah svetovnega pokala

Leogang, 11. junija – Slovensko gorsko kolesarstvo se veseli novega mejnika v tem športu, Monika Hrastnik je s četrtim mestom na tekmi svetovnega pokala v Leogangu v spustu postala prva Slovenka, ki je v tej disciplini stopila na stopničke svetovnega pokala! Hrastnikova je v skupnem seštevku že sedma.

Evropska prvakinja v spustu je bila četrta že v sobotnih kvalifikacijah, nato je tudi na tekmi uspela ponoviti ta dosežek, zaostala je le za zmagovalko Rachel Atherton, Nicole Myriam in Tracey Hannah. V cilj je sicer prišla na petem mestu, a so nato Britanko Tahnee Seagrave diskvalificirali, ker je v zgornjem delu zapeljala izven označenega dela proge, Hrastnikova pa bi v vsakem primeru končala na stopničkah, saj v spustu v svetovnem pokalu na njih stoji najboljših pet tekmovalk.

hrastnik1

»Včeraj sem naredila dve veliki napaki, ampak je bila vožnja bolj tekoča. Danes sem bila bolj pod pritiskom. Vse je bilo težje. Naredila sem nekaj malih napak, ampak na taki progi brez napak ne gre. Zelo sem vesela,« je črto pod dirkaški konec tedna potegnila Hrastnikova in nadaljevala: »Napredujem. Bolje je, da kar ne skočim rezultatsko navzgor. Če bo tako na vsaki tekmi, bo super.«

Vsi delajo, ker jim je to “fajn”

Mozirjanka je vpisala svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu, pa tudi najboljšega slovenskega vseh časov v moški in ženski konkurenci. »Zelo sem ponosna na to, sploh glede na to, da nisem v profesionalni ekipi. Sem v ekipi, v kateri vsi delajo, ker jim je to ‘fajn’, ne da bi bili za to plačani,« je zaključila Hrastnikova, ki je pred tremi dnevi dopolnila 24 let. Po treh od sedmih dirk letošnje sezone svetovnega pokala je na sedmem mestu s 306 točkami, od druge dirke je pridobila dve mesti.

hrastnik3

Med moškimi je slavil Francoz Amaury Pierron. Slovencev v finalih ni bilo.

(Foto: Klemen Humar)