Hrastnikova zdaj v deseterici svetovnega pokala

Hrastnikova zdaj v deseterici svetovnega pokala

Fort William, 4. junija – Ta konec tedna so se najboljši gorski kolesarji in kolesarke merili na tekmi svetovnega pokala v spustu v škotskem Fort Williamu, kjer sta bila na štartu tudi dva Slovenca. Evropska prvakinja Monika Hrastnik je končala na 12. mestu in ni bila povsem zadovoljna, Miran Vauh je boj z elito končal nekoliko bolj v ozadju.

»Proga je bila težka, ker je deževalo, zato sem tvegala nekoliko manj. Na tem prizorišču sem bila prvič, zgornji del proge si je zelo težko zapomniti, spodnjega pa sem odpeljala mnogo bolje, kar se mi zdaj dogaja na vsaki dirki. Proga je bila dolga, spodaj sem bila utrujena, poznalo se je tudi na rokah. Dvanajsto mesto ni najboljše, veseli pa me, da sem dirko končala v enem kosu in grem pripravljena v Leogang,« je povedala Hrastnikova po dirki na Škotskem.

Skupno zdaj deveta

V skupnem seštevku svetovnega pokala v spustu se je zdaj prebila na deveto mesto, kar je za slovensko gorsko kolesarstvo odličen uspeh. Na Škotskem se je že v kvalifikacijah nekoliko slabše odrezal drugi slovenski predstavnik Miran Vauh, oba nastopata za KK Črn Trn, ki je tekmo končal na 112. mestu.

Zdaj se karavana seli v avstrijski Leogang, kjer bo spektakel svetovnega pokala prišel tudi precej blizu slovenskim MTB navdušencem.

(Foto: Klemen Humar)