Italijan Bressan mentor slovenskim trenerjem

Italijan Bressan mentor slovenskim trenerjem

Sedmega januarja je Kolesarska zveza Slovenije pričela s programom kolesarstva na velodromu. V ta namen se je dogovorila z italijanskim strokovnjakom Robertom Bressanom, ki bo mentor slovenskim trenerjem in kolesarjem.

8. januar

Na prvem srečanju na velodromu v Češči vasi pri Novem mestu so se slovenski trenerji spoznali z 59-letnim Bressanom in začrtali potek dela. Obenem so se spoznali z najboljšo opremo za velodromsko kolesarstvo, saj sta z Bressanom v Slovenijo prispela tudi  poklicni kolesar Alessandro De Marchi in 19-letni Jonathan Milan, ki je kandidat za ekipno vožnjo na olimpijskih igrah v Tokiu. Testirala sta opremo in delala na aerodinamičnem položaju na kolesu. V dogovoru s trenerji so bili določeni tudi termini organiziranih treningov pod Bressanovim vodstvom, ki bodo potekali od januarja do marca. “Vesel sem, da smo se dogovorili z Bressanom. Bil je zelo dober odziv trenerjev, kar predstavlja lep obet za razvoj slovenskega kolesarstva na velodromu,” je povedal koordinator za kolesarstvo na velodromu pri Kolesarski zvezi Slovenije Uroš Šilar.

Znan je tudi datum državnega prvenstva za mlajše mladince, starejše mladince in mladinke ter člane in članice. Na sporedu bo v soboto, 29. februarja, vse informacije pa boste pravočasno našli tudi na naši spletni strani.

KZS